Ύποπτη χαρακτηρίζουν αναλυτές που παρακολουθούν την διαμάχη για το χτίσιμο τζαμιού στην Αθήνα καθώς και τις κινήσεις στο χώρο της ακροδεξιάς, την πυρκαγιά που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στις αποθήκες του κεντρικού σταθμού αυτοκινήτων του Ναυτικού στο Βοτανικό. Στο χώρο που εκδηλώθηκε η φωτιά, ο οποίος ανήκει στις Ένοπλες Δυνάμεις, έχει αποφασιστεί να χτιστεί το τζαμί.

Ads

Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν φοριαμοί, στρώματα και άλλο στρατιωτικό υλικό. Η φωτιά σβήστηκε από ισχυρή δύναμη πυροσβεστικής που έφτασε στο σημείο.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το συμβάν έχει προβληθεί ιδιαίτερα από ακροδεξιά blog, τα οποία κινδυνολογούν, και εμμέσως απειλούν, αναφορικά με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει η ανέγερση του τζαμιού στο χώρο αυτό. Ειδικότερα, ένα από τα blog αναφέρει: «Προς ένα εσωτερικό πόλεμο στο κέντρο της Αθύνας φαίνεται ότι οδηγεί η απόφαση της κυβέρνησης να κτιστεί τζαμί στoν Βοτανικό και μάλιστα στο χώρο που ανήκει στις Ένοπλες Δυνάμεις. […]

Αποδεικνύεται ότι το όλο εγχείρημα ενέχει σοβαρά προβλήματα εσωτερικής ασφάλειας και η απόφαση αυτή θα λειτουργήσει ως μήτρα τεράστιων προβλημάτων καθώς αντίθετα με την πλειοψηφία των πολιτών και το θρησκευτικό αίσθημά τους, επιχειρείται η δημιουργία ενός χώρου λατρείας-πρόκληση στα πιστεύω και τις πεποιθήσεις τους, με όλες τις συνέπειες που έχει μία τέτοια απόφαση».

Ads

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα χρόνο ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο πλαίσιο δηλώσεων του για θέματα ασφαλείας στη χώρα, είχε αναφερθεί στη πιθανότητα ακροδεξιών τρομοκρατικών επιθέσεων.