«Εγκληματική και προβοκατόρικη» χαρακτηρίζεται από την ΑΔΕΔΥ την πυρπόληση του υποκαταστήματος της τράπεζας Μarfin, επί της οδού Σταδίου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο 3 υπαλλήλων της, ανάμεσα στους οποίους και μία 32χρονη έγγυος.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει καταδικάσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την εγκληματική και προβοκατόρικη ενέργεια που οδήγησε στο θάνατο τρεις νέους εργαζόμενους και αμαύρωσε τη μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες στην Αθήνα.

Εκφράζουμε για μια ακόμη φορά τη θλίψη μας για το θάνατο των τριών συναδέλφων.

Οι εργαζόμενοι με τη μαζική συμμετοχή τους στη χθεσινή απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις έστειλαν ηχηρό μήνυμα συνέχισης, κλιμάκωσης και έντασης του αγώνα για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα της Κυβέρνησης, του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε.»

Η ΑΔΕΔΥ απευθύνει επίσης κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα, σήμερα στις 18:00 το απόγευμα, την ώρα που η Βουλή θα συζητά το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τα νέα σκληρά οικονομικά μέτρα.