«Οι εκδηλώσεις όπως αυτές που ακούμε συχνά τον τελευταίο καιρό, εκδηλώσεις ισοπέδωσης των πάντων, συστηματικού ευτελισμού των θεσμών, αγνόησης των νόμων, απαξίωσης της Βουλής και προπηλακισμού βουλευτών, δεν τιμούν το Δημοκρατικό Πολίτευμα», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής αναφερόμενος στην ένταση που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης έξω από τη Βουλή και τον αποκλεισμό βουλευτών και εργαζομένων στο κτίριο του Κοινοβουλίου.

Ads

«Ε, όχι. Αυτό δεν είναι δημοκρατία. Ε, όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ούτε στην ζωή ούτε στην πολιτική. Οι νόμοι ισχύουν για όλους και θα εφαρμόζονται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον», σημείωσε ο υπουργός για να προσθέσει πως «είναι πολύ κρίσιμες οι στιγμές, για την πατρίδα και το μέλλον της κοινωνίας μας. Οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε στο μέγιστο βαθμό, αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα».

Ο κ. Παπουτσής κάλεσε «τη νέα γενιά και τους δημοκράτες πολίτες, να καταδικάσουν άμεσα και να απομονώσουν όσους επιμένουν με συστηματικό τρόπο να δημιουργούν επεισόδια και να προκαλούν βίαιες αντιδράσεις εις βάρος της αξιοπιστίας των θεσμών και τις αξιοπρέπειας των προσώπων».