Αντιμέτωπο με την έλλειψη τοπικού νοσοκομείου έχει βρεθεί 1.000.000 του πληθυσμού του λεκανοπεδίου Αττικής. Συγκεκριμένα, το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων που έχει αυτόν τον πληθυσμό αναφοράς λόγω της κομβικής του θέσης, λίγα μέτρα μόνο από τον σταθμό των Άνω Πατησίων,  αυτή την στιγμή υπολειτουργεί σε βαθμό που να μην μπορεί να πραγματοποιήσει εφημερίες. Οι εργαζόμενοι, μιλώντας στο tvxs.gr, παρουσιάζουν την κατάσταση και δηλώνουν ότι αυτό που ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι καλύτερη αξιοποίηση των ήδη υπαρχόντων πόρων, που δεν θα έχει κόστος. 

Ads

 

Το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων στις αρχές του τρέχοντος έτους είχε προβλεφθεί ότι βάσει της διασύνδεσης νοσοκομείων, θα συνδεόταν με το νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι της Κάτω Κηφισιάς. Το “Άγιοι Ανάργυροι” αποτελεί νέα δομή και σύμφωνα με τους εργαζομένους του Γ.Ν. Πατησίων η διασύνδεση θα αποτελούσε τον τρόπο για την στελέχωση του νέου νοσοκομείου και την απορρόφηση του παλαιού. 

“Εμείς αντιδράσαμε σε τοπικό και κοινωνικό επίπεδο, με ψηφίσματα από τους γύρω δήμους, καθιστώντας σαφές ότι δεν θέλουμε να κλείσουν 110 κρεβάτια εδώ. Δεν έγινε εν τέλει η διασύνδεση των νοσοκομείων και πλέον είμαστε ενιαίο νοσοκομείο με αυτό της Αγίας Όλγας, αναφέρει στο tvxs.gr ο Στράτος Τσελάς, από το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων. 

Ads

Στο ενδιάμεσο διάστημα, όπως επισημαίνει ο ίδιος, η εφαρμοζόμενη πολιτική είχε ως αποτέλεσμα την αποψίλωση του νοσοκομείου. Αυτή την στιγμή το Γ.Ν. Πατησίων έχει έναν μόνο παθολόγο, ενώ ένας δεύτερος βρίσκεται με απόσπαση στην Θήβα. Το Γ.Ν. Πατησίων ήταν πάντα νοσοκομείο γενικής εφημερίας, αλλά τώρα δεν μπορεί να πραγματοποιήσει λόγω έλλειψης δυναμικού ούτε μια. “Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να είμαστε άδειοι, ενώ γεμίζουν με ράντσα τα μεγάλα νοσοκομεία του κέντρου. Δηλαδή, σε πέντε χιλιόμετρα από εδώ υπάρχουν ασθενείς σε ράντσα ενώ εμείς έχουμε άδεια κρεβάτια”, εξηγεί ο κ. Τσελάς, συμπληρώνοντας ότι αφού έκλεισαν και τα ιατρεία του ΙΚΑ είναι πλέον δύσκολο για τον ασθενή να εξυπηρετηθεί από τοπική υγειονομική μονάδα. 

Οφέλη 

Οι εργαζόμενοι του Γ.Ν. Πατησίων διεκδικούν να αποκτήσουν χειρούργο και παθολόγο ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και να εφημερεύσουν. “Ζητούμε απλά έναν εξορθολογισμό, που δεν θα επιφέρει κόστη. Να επανδρωθεί το νοσοκομείο με γιατρούς που έχουν συσσωρευθεί σε μεγάλα νοσοκομεία ώστε να μπορέσουμε και εμείς να μπούμε ξανά στις εφημερίες”, αναφέρει ο Στράτος Τσελάς. 

Η αποτελεσματική στελέχωση του συγκεκριμένου νοσοκομείου, σύμφωνα με τους εργαζομένους του, οι οποίοι έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους στην διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας, θα επιφέρει σημαντικά οφέλη, τόσο άμεσα όσο και έμμεσα. Θα εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της περιοχής, θα αποσυμφορηθούν τα μεγάλα νοσοκομεία, θα μειωθούν τα ράντσα και συνεπώς η ταλαιπωρία του κόσμου. 

“Ο πληθυσμός αναφοράς μας είναι 1.000.000 κόσμος φτωχός. Είμαστε σε κομβικό σημείο. Οι γιατροί που δουλεύουν στα άλλα νοσοκομεία, πληρώνονται από τους πολίτες. Να έρθουν να δουλέψουν εδώ”, αναφέρει ο κ. Τσελάς, συμπληρώνοντας ότι “αυτό που ζητάμε στην ουσία είναι να γίνει σωστή αξιοποίηση των πόρων”.