Κάνοντας χρήση χημικών και κρότου λάμψης και απωθώντας τους διαδηλωτές βίαια επιχείρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αποκλείσει από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης την ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος, να διαλύσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των «Αγανακτισμένων» κατά του τέλους ακινήτων που ψηφίστηκε απόψε στη Βουλή.

Ads

 
Οι «Αγανακτισμένοι» έδωσαν και σήμερα ραντεβού για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ψήφιση της τροπολογίας για την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων.

Οι συγκεντρωμένοι, όταν έμαθαν ότι η τροπολογία τελικά ψηφίστηκε, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των βουλευτών, ενώ υπήρξαν προτροπές από τα μεγάφωνα «να μην πληρωθεί κανένας νέος φόρος και κανένα χαράτσι». Παράλληλα καλούσαν τον κόσμο να οργανωθεί για να αντιταχθούν όλοι μαζί σε κάθε νέο μέτρο. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω».

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης προκλήθηκαν επεισόδια μεταξύ αστυνομικών των ΜΑΤ και των συγκεντρωμένων, με την αστυνομία να προχωρά σε χρήση χημικών και κρότου λάμψης και να απωθεί βίαια τους διαδηλωτές.
 
Αυτόπτες μάρτυρες κατήγγειλαν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας χτύπησαν νεαρή κοπέλα που κατάφερε και έσπασε τον κλοιό τους, περνώντας μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ έκαναν λόγω και για άλλους τραυματίες.
 
Στη συνέχεια, η ένταση μεταφέρθηκε στην οδό Σταδίου, ενώ κόσμος συγκεντρώθηκε και επί της Βουκουρεστίου διότι κάποιος αναγνώρισε βουλευτή με συνοδεία να μπαίνει μέσα στο θέατρο Παλλάς

Ads

Μετά τις 22:00, η ένταση άρχισε να αποκλιμακώνεται, ενώ οι δρόμοι γύρω από την πλατεία άρχισαν να δίνονται στην κυκλοφορία.
 
Λόγω της ψηφοφορίας στη Βουλή, η ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος αποκλείστηκε από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης από αστυνομικές δυνάμεις. Ο γνωστός πλέον φράχτης της αστυνομίας πήρε τη θέση του στην οδό Ακαδημίας, ενώ κλειστοί παρέμειναν για τα οχήματα οι περισσότεροι δρόμοι που οδηγούν στην πλατεία Συντάγματος.