Σε επιδημία εξελίσσεται το φαινόμενο εκβίασης μεταναστών από αστυνομικούς. Τις τελευταίες τρεις ημέρες, τέσσερις αστυνομικοί έχουν συλληφθεί, κατηγορούμενοι ότι εκβίαζαν μετανάστες καταστηματάρχες για να τους αποσπάσουν χρήματα, ενώ συνολικά 11 αστυνομικοί έχουν συλληφθεί το τελευταίο εξάμηνο με την ίδια κατηγορία.
 

Ads

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, δύο αστυνομικοί του Α.Τ. Καμινίων συνελήφθησαν για εκβίαση αλλοδαπών ιδιοκτητών καταστημάτων στην Αττική.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας είναι αρχιφύλακας και ο άλλος αστυφύλακας. Οι δύο συλληφθέντες φέρεται να ζητούσαν 300 ευρώ το μήνα από Πακιστανό για «προστασία».
 
Σε βάρος και των δύο σχηματίστηκε δικογραφία και διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
 
Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, έπειτα από καταγγελία Πακιστανού μετανάστη ότι του άρπαξε περίπου 4.000 ευρώ, ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ρέντη. Την ίδια ημέρα, συνελήφθη με την κατηγορία ότι εκβίαζε αλλοδαπούς καταστηματάρχες ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Αιγάλεω. Συνεργοί του ήταν ένας συνταξιούχος αστυνομικός και ένας αλλοδαπός, πακιστανικής υπηκοότητας.