«Η χώρα μας δεν έχει ανάγκη από άλλα μέτρα, τα μέτρα που έχουμε πάρει μπορούν να οδηγήσουν σε μείωση του ελλείμματος μεγαλύτερη και από 4 ποσοστιαίες μονάδες, εκείνο το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού κατά τους δύο πρώτους μήνες είναι πάρα πάρα πολύ καλή σε σχέση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2009», δήλωσε, μιλώντας στο ρ/σ «ΝΕΤ 105,8» ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Ads

Εκείνο που έχει σημασία είναι να επιμείνουμε και σύντομα θα γίνει κατανοητό ότι τελικά η Ελλάδα έκανε και σωστές κινήσεις την κατάλληλη στιγμή και τώρα αρχίζουν και παράγονται τα αποτελέσματα. Ένα μεγάλο μέρος από τις αποφάσεις που έχουμε πάρει δεν έχουν αποτυπωθεί ακόμα ούτε καν στα στοιχεία του Μαρτίου γιατί πολλά από τα μέτρα που έχουμε πάρει δρομολογήθηκαν μέσα στο Μάρτη. Αρα ο Απρίλιος είναι ο μήνας στον οποίο θα φανεί τι συνέπειες θετικές υπήρξαν από τις αποφάσεις τις οποίες πήραμε. Απρίλιο και Μάιο θα έχουμε αποτυπώσει στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού τα οφέλη από όλες τις αποφάσεις οι οποίες πάρθηκαν, ανέφερε ο κ. Σαχινίδης.

Αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο ο κ. Σαχινίδης σημείωσε ότι είναι ένα από τα λίγα φορολογικά νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί τα τελευταία χρόνια που έχει τόσες πολλές πρόνοιες αναπτυξιακές. Βεβαίως το φορολογικό νομοσχέδιο δεν μπορεί να υποκαταστήσει ούτε τον Αναπτυξιακό Νόμο ούτε τις δυνατότητες που έχει το ΕΣΠΑ να δώσει μια ώθηση στην ανάπτυξη, επισήμανε ο κ.Σαχινίδης και αναφέρθηκε σε παραδείγματα όπου το φορολογικό νομοσχέδιο έχει αναπτυξιακές προοπτικές.

Σχετικά με τα επιτόκια με τα οποία δανείζεται η χώρα μας ο κ. Σαχινίδης είπε «περιμένουμε ακόμα μεγάλη αποκλιμάκωση των επιτοκίων η οποία θα έρθει καθώς θα βγαίνουν και τα πρώτα αποτελέσματα μετά από το τρίμηνο ή το τετράμηνο και θα φαίνεται ότι όντως η Ελλάδα πετυχαίνει την εφαρμογή των μέτρων και διασφαλίζει ότι σιγά σιγά θα προχωρήσει στην υλοποίηση του στόχου για μείωση του ελλείμματος κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες».

Ads

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, ζητήθηκε να ανοίξουν οι λογαριασμοί γιατρών του Κολωνακίου, με σκοπό την πάταξη της φοροδιαφυγής τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε ζήτησε από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τα καθαρά ετήσια εισοδήματα γιατρών με ιατρεία στο Κολωνάκι. Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε προέκυψε ότι από τους 150 γιατρούς στο Κολωνάκι, 30 δηλώνουν καθαρά ετήσια εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ, άλλοι 30 από 10.000 μέχρι 20.000 ευρώ και άλλοι 30 από 20.000 έως 30.000 ευρώ.