Την πεποίθηση ότι «στο Δήμο Αθηναίων θα μπορούσε να υπάρξει μία ευρύτερη συσπείρωση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων υπό την προϋπόθεση ότι η επιλογή των προσώπων και η δέσμευση σε προγράμματα δεν θα έχει κομματικοπολιτικούς προσδιορισμούς» εξέφρασε -στο Κανάλι 1- ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης. «Αναμφισβήτητα. Αν πράγματι θέλει και πιστεύει (ΠΑΣΟΚ) ότι πρέπει πράγματι να αλλάξει το τοπίο της Αθήνας στην υπόθεση αυτή πρέπει να προσέλθει με αυτή τη λογική την οποία πριν από λίγο εξέθεσα», συμπλήρωσε, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το κυβερνών κόμμα.

Ads

Για τη Θεσσαλονίκη, μιλώντας για την υποψηφιότητα Μπουτάρη, ανέφερε: «Δεν προσδιορίζεται με κομματικοπολιτικά χαρακτηριστικά. Έχει πίσω του τη δημοκρατική αυτοδιοικητική του παρουσία, στις προηγούμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση συγκέντρωσε ένα εξαιρετικά σημαντικό ποσοστό της τάξεως του 16% κι αυτή την ώρα φαίνεται ότι η προσπάθεια αυτή εξασφαλίζει ευρύτερες συσπειρώσεις. Θεωρώ ότι τέτοιες συσπειρώσεις πρέπει να υπάρξουν και στην Αθήνα προκειμένου να αλλάξει το αυτοδιοικητικό τοπίο το οποίο προσδιορίζεται δυστυχώς από έντονα αρνητικά πολιτικά χαρακτηριστικά».

Ως προς την προοπτική συμπόρευσης της Δημοκρατικής Αριστεράς με το ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Αττικής, σημείωσε: «Στη Δημοκρατική Αριστερά έχουμε καταλήξει ότι θέλουμε την ευρύτερη συσπείρωση. Εάν αυτή δεν εξασφαλιστεί έχουμε ούτως ή άλλως την παρουσία δικού μας υποψηφίου, του βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανού που έχει αυτοδιοικητική άποψη και θέση και δράση και στο πρόσφατο παρελθόν».

Γενικότερα, ο κ. Κουβέλης εκτίμησε πως «η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι το κατάλληλο πεδίο για την καταγραφή κομματικών δυνάμεων και κομματικών συσχετισμών. Δεν μπορεί να κυριαρχεί μία συσπείρωση εναντίον του μνημονίου. Το μνημόνιο αποκρούεται με εναλλακτικές προτάσεις».

Ads