Υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν το μεσημέρι της Παρασκευής σε δασικές εκτάσεις στο Πόρτο Χέλι του νομού Άργους και στο δήμο Κεντρικού Ζαγορίου του νομού Ιωαννίνων, καθώς και η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 17:00 και στην περιοχή Σελινούντα, στο Κρόκοβο Αιγίου. Και η φωτιά που έκαιγε χαμηλή βλάστηση στο δήμο Ασσήρου του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης τέθηκε υπό έλεγχο.

Ads

Στο Πόρτο Χέλι, στην περιοχή Χινίτσα επιχείρησαν 26 πυροσβέστες, με 13 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο, καθώς και ένα ελικόπτερο μαζί με δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από αέρος. Στα Ιωάννινα έσπευσαν στο σημείο της πυρκαγιάς 22 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο Κρόκοβο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, δέκα άτομα πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα αεροσκάφη.

Δύο πυρκαγιές ξέσπασαν και στην Κεφαλλονιά, σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια, αλλά τέθηκαν υπό έλεγχο. Στην περιοχή Κουρουκλάτα και στην περιοχή Ασπρογέρακας επιχείρησαν 2 οχήματα με 6 πυροσβέστες.