«Οι σημερινές τιμές του ψωμιού απεικονίζουν τις τιμές κατά την κορύφωση της επισιτιστικής κρίσης του 2008, όταν τα μαλακά σιτηρά (τα οποία χρησιμοποιούνται για το ψωμί) και το αλεύρι εκτινάχθηκαν στα ύψη», αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Ads

«Οι διεθνείς τιμές των μαλακών σιτηρών και των αλεύρων κατέρρευσαν μετά την επισιτιστική κρίση του 2008, οι τιμές όμως του ψωμιού στην Ελλάδα παρέμειναν σταθερές. Επομένως, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο και κανένας λόγος για αύξηση της τιμής του ψωμιού, ακόμα και εάν οι τιμές του μαλακού σιταριού διεθνώς έχουν αυξητικές τάσεις. Η σημερινή τιμή του ψωμιού στην Ελλάδα εξακολουθεί να αντιστοιχεί στα επίπεδα της τιμής του μαλακού σιταριού κατά την επισιτιστική κρίση του 2008, που ήταν κατά πολύ υψηλότερη της σημερινής», προστίθεται.

Αύριο, Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το θέμα, με συμμετοχή και του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου, κ. Στ. Κομνηνού.