Υπέρ της εναλλακτικής πρότασης της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση τάχθηκαν οι Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι. Οι κ. Μπακογιάννη βρέθηκε στις Βρυξέλλες, όπου παρουσίασε αναλυτικά το εναλλακτικό μεσοπρόθεσμο σχέδιο που προτείνει η Δημοκρατική Συμμαχία.

Ads

Η πρόεδρος του κόμματος, μετά τις συναντήσεις της, δήλωσε ότι οι προτάσεις της διαφέρουν από αυτές τις κυβέρνησης καθώς βασίζονται σε μεγαλύτερες περικοπές δαπανών και σε λιγότερους φόρους. «Αντιλήφθηκα ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια διαπραγμάτευσης», τόνισε και ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει αυτές τις προτάσεις και στην τρόικα στην Αθήνα ώστε να ληφθούν υπόψη στο τελικό μεσοπρόθεσμο.

«Το βέβαιο είναι ότι όταν έχει προτάσεις, όταν έχει καθαρές θέσεις, στην Ευρώπη έχεις τη δυνατότητα να βρεις συμμάχους. Τέτοιους συμμάχους βρήκε σήμερα η Δημοκρατική Συμμαχία στο Φιλελεύθερο Κόμμα, όπως επίσης και κατανόηση από τον αρμόδιο επίτροπο τον κ. Ρεν», σημείωσε, ενώ νωρίτερα είχε γίνει αποδεκτή η πρότασή της από τους βουλευτές του κόμματος των Φιλελευθέρων στην Ευρωβουλή μετά από συνεδρίαση της Κ.Ο. στην οποία η κ. Μπακογιάννη πήρε μέρος.