Να υιοθετήσουμε την… «ευρωδραχμή» για διάστημα 2 ετών ως επίσημο νόμισμα στο εσωτερικό, πρότεινε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Λα.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης,

Ads

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή θα κάνω ό,τι έκανε η Γερμανία το 1923. Επίσημο νόμισμα της χώρας, το ευρώ, αλλά ευρωδραχμή για το εσωτερικό της χώρας και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δυο ετών», διυκρινίζοντας όμως: «Ευρωδραχμή για το εσωτερικό της χώρας μόνο. Το επίσημο νόμισμα στις σχέσεις μας με το εξωτερικό, θα είναι το ευρώ».

Ο ίδιος πρότεινε ακόμη να επιβάλει η Ελλάδα δασμούς για μια τριετία, έπειτα όμως από συνεννόηση με την Ε.Ε. «Να πάμε να τους πούμε στα όργανα και τους μηχανισμούς της ΕΕ ότι θέλουμε να μας επιτρέψετε για ένα χρονικό διάστημα τριών ετών, όσο δηλαδή πιστεύουμε ότι θα διαρκέσει η κρίση, να υπάρχουν περιθώρια δασμών», εξήγησε.

«Δηλαδή να μπορώ να επιβάλλω δασμό π.χ. 15% στις εισαγωγές και να τους αποδίδω αυτά τα χρήματα που θα μαζεύω. Αυτά θα είναι περισσότερα από το αντίστοιχο ισοδύναμο που λένε αυτοί».

Ads