Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, που ψηφίζεται απόψε το βράδυ. Αναφερόμενος στην αυριανή επίσκεψη του Γερμανού ΥΠΟΙΚ στην Αθήνα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «ο Σόιμπλε έρχεται να κάνει προεκλογική εκστρατεία», ενώ για τον κ. Σαμαρά σημείωσε πως «έχει γίνει κομματάρχης του CDU» και «ετοιμάζει προεκλογικές συγκεντρώσεις για τον Σόιμπλε στην επαρχία». Η ομιλία Τσίπρα προκάλεσε την αντίδραση του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος με τη σειρά του κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επενδύσει στον φόβο και την απαισιοδοξία.

Ads

«Ο δρόμος που έχετε επιλέξει, είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί στην καταστροφή», τόνισε στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας. Απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών, σημείωσε: «κι εκείνοι που σας στηρίζουν με ψευτοδώρα, είναι εκείνοι που θα πάρουν όσα μπορούν από σας που έχουν του χεριού τους, μέχρι να έρθει μια κυβέρνηση που θα αποκαταστήσει την εθνική κυριαρχία στη χώρα. Μην χαίρεστε για τα μικρά δωράκια που σας φέρνει ο κος Σόιμπλε. Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες…».

 

 
 
Σχολιάζοντας τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ανέφερε ότι «αποτελεί προσωρινό δώρο του κου Σόιμπλε με αστερίσκο, να παρθεί πίσω αν συνεχιστεί η φοροδιαφυγή και τα κακά αποτελέσματα στα έσοδα. Αντί να παρουσιάζετε προσωρινά μέτρα και να ενοχοποιείτε τον κόσμο για την απόσυρση σε έξι μήνες, μονιμοποιείστε το 13% στην εστίαση και ενισχύστε το ΣΔΟΕ και ελάτε σε συνεννόηση με τον κόσμο της εστίασης ώστε να έχει η μείωση άμεσο αντίκρισμα στον καταναλωτή και τους εργαζόμενους στην εστίαση».


 
«Δεν είπατε την αλήθεια και το ξέρετε. Έχετε πέσει έξω στις προβλέψεις σας και επενδύετε στην απαισιοδοξία, ενώ εμείς στην αισιοδοξία. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 8% το πρώτο τετράμηνο. Ήδη χαλαρώνουν κάπως οι όροι του Μνημονίου. Πριν λίγο καιρό μειώσαμε και το ειδικό τέλος στα ακίνητα κατά 15%, αλλά δεν είπατε τίποτε», απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Στουρνάρας και πρόσθεσε:
 
«Όσους έχουν εισόδημα ή σύνταξη κάτω από 1000 ευρώ, προσπαθούμε να τους ελαφρύνουμε με το πολυνομοσχέδιο. Καταθέσαμε τόσες προσθήκες για πολυτέκνους και αναπήρους. Ένδειξη της δικής σας πολιτικής, είναι αυτό που προσπάθησε να κάνει η Κύπρος πριν λίγο καιρό – και είδαμε το αποτέλεσμα».

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Αλλάγες στο πολυνομοσχέδιο και αιχμές σε Μανιτάκη



Live η συζήτηση στη Βουλή