Δριμύ κατηγορώ κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα κοινωνικά δικαιώματα των νέων. Αναφερόμενος στην κατάσταση που βιώνουν οι νέοι σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας διερωτήθηκε, απευθυνόμενος προς τον Γ. Παπανδρέου: «Γιατί να σας πιστέψει κύριε Παπανδρέου, σήμερα η νέα γενιά; Επειδή άλλα λέγατε πριν και άλλα τώρα; Επειδή προεκλογικά σε συνέντευξή σας στον κ. Κούλογλου λέγατε πόσο κακό είναι το ΔΝΤ και πρέπει να το αποφύγουμε και αμέσως μετά μας οδηγήσατε σε αυτό;».

Ads

«Επειδή οι νόμοι που ετοιμάζετε και τώρα κυρία Διαμαντοπούλου να εφαρμόσετε για την παιδεία, ανοίγουν τις πόρτες στους ιδιώτες; Επειδή δεν θα έχουν ποτέ απ’ ότι φαίνεται, εκτός αν αγωνιστούν για να αλλάξουν τα πράγματα, σταθερή, μόνιμη και αξιοπρεπή δουλειά; Επειδή δεν θα πάρουν ποτέ -η δική μου γενιά και κάτω- τουλάχιστον είναι βέβαιο αξιοπρεπή σύνταξη με βάση αυτά που ψηφίσατε χθες; Γιατί να σας πιστέψουν κύριε πρωθυπουργέ;» συνέχισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το κρίσιμο ερώτημα όμως, το κύριο ερώτημα είναι για πόσο θα συνεχίζετε αυτή την πολιτική και για πόσο θα συνεχίζετε αυτό το βιολί» αναρωτήθηκε ο Αλ. Τσίπρας. Και πρόσθεσε: «Για πόσο ακόμη δηλαδή θα μπορείτε να προχωράτε αγνοώντας την κοινωνία, αγνοώντας τους θεσμούς, το Ελεγκτικό Συνέδριο, τους δικαστές, παρακάμπτοντας το Σύνταγμα της χώρας και εκβιάζοντας την κοινοβουλευτική σας ομάδα. Είμαι βέβαιος ότι και σεις θα συναισθάνεστε ότι δεν έχετε πια πολύ πολιτικό χρόνο μπροστά σας, ξεπεράσατε κάποιους σκοπέλους, αλλά νομίζω ότι τελειώνει ο πολιτικός σας χρόνος αν δεν αλλάξετε ριζικά στρατηγική».

Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού, σημείωσε πως «είχα την αίσθηση ότι περιγράφετε μια κατάσταση που είναι πολύ μακρινή από την πραγματικότητα σήμερα. Η νέα γενιά σήμερα, είναι η μοναδική γενιά στη νεότερη ιστορία της χώρας, που θα ζήσει -και το γνωρίζει αυτό- πολύ χειρότερα από ότι έζησαν οι προηγούμενες γενιές, απ’ ότι έζησαν οι γονείς, οι πατεράδες και οι μητέρες. Και αυτό το γνωρίζει αυτή η γενιά και γνωρίζει επίσης ότι είναι και αποτέλεσμα της δικής σας όπως είπατε μικρής επανάστασης».

Ads