Σε… ψυχροπολεμικό κλίμα αλλά με τη συμμετοχή και του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Αλέξη Τσίπρα και του πρώην προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας Αλέκου Αλαβάνου πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της οποίας αποφασίστηκε πολιτική εξόρμηση του κόμματος στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ads

Βασικό πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει η διαφαινόμενη διάσπαση των δυνάμεων που μπορεί να ρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στην μάχη. Το προσκείμενο στον Αλ. Αλαβάνο “Μέτωπο Ανατροπής και Αλληλεγγύης” σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ξεχωριστή συγκέντρωση στο γήπεδο Σπόρτινγκ στις 17 Μαίου. Το θέμα έθεσε στην συνεδρίαση ο Α.Τσίπρας που τόνισε ότι “δεν μπορεί να μιλάμε για ενότητα κάνοντας ξεχωριστές συγκεντρώσεις”, καλώντας συγχρόνως τον Αλαβάνο να μιλήσει στην επίσημη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στις 10 Μαίου.

Ο πρώην ηγέτης του κόμματος απέφυγε να πάρει θέση για την πρόταση. Πολλοί εκτιμούν ότι πιθανώς να προχωρήσει στην συγκρότηση κομματικού σχηματισμού με θέσεις που θα φλερτάρουν με την αποχώρηση της χώρας από το ευρώ.