Την άμεση επανασύσταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (OEK) και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (OEE) ζητά με τροπολογία της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

«Αντίθετα με την -πρωτοφανούς κυνικότητας και αναλγησίας- αιτιολογία του Μνημονίου ότι “οι κοινωνικές δαπάνες που εξυπηρετούσαν οι δύο οργανισμοί είναι μικρής προτεραιότητας”», οι ανάγκες της εργατικής τάξης για στέγαση, επιδότηση στεγαστικών δανείων και ενοικίου, κοινωνικού τουρισμού και διακοπών, πολιτισμού και ψυχαγωγίας «είναι πρωταρχικές και κατεπείγουσες, ιδιαίτερα υπό τις παρούσες συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
Σύμφωνα μάλιστα με την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, οι δυο Οργανισμοί «ουδόλως επιβαρύνουν τα δημόσια ταμεία δεδομένου ότι τα έσοδά τους προέρχονται από εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών χωρίς επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό».
 
Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για «κατεπείγουσα ανάγκη επέκτασης» του ΟΕΚ και του ΟΕΕ, προτείνοντας τη λήψη μέτρων για τον εκσυγχρονισμό, την ανασυγκρότηση και την αναβάθμισή τους.