Τρίτη δύναμη με ποσοστό 13,75% και 3 έδρες αναδείχτηκε η Χρυσή Αυγή στο Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ). Οι εκλογές του ΣΑΤΑ διενεργήθηκαν το τριήμερο 2-3-4 Ιουνίου και ανέδειξαν και πάλι νικητή τον προσκείμενο στη ΝΔ συνδικαλιστή Θύμιο Λυμπερόπουλο.

Ads

 
Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ η παράταξη της οποίας ηγείται ο Θύμιος Λυμπερόπουλος συγκέντρωσε το 45,5% των 4.321 μελών που ψήφισαν και ανέδειξε 10 μέλη στα 21 του διοικητικού συμβουλίου.
 
Δεύτερος ήρθε ο συνδυασμός που πρόσκειται στο ΚΚΕ με ποσοστό 16,54 % και 3 έδρες και τρίτος ο συνδυασμός της Χρυσής Αυγής με ποσοστό 13,75% και 3 έδρες.
 
Την τέταρτη θέση έλαβε ο συνδυασμός του ΠΑΣΟΚ με 12,44% και 3 έδρες, ακολουθεί ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ με 7,06% και 1 έδρα και την τελευταία θέση πήραν οι Ανεξάρτητοι με ποσοστό 4,18% και 1 έδρα.
 
Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, ο Θύμιος Λυμπερόπουλος είχε προτείνει στο σωματείο να μην επιτραπεί η συμμετοχή της παράταξης της Χρυσής Αυγής στις εκλογές.
 
«Απευθύνθηκα στη γενική συνέλευση λέγοντας ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε ρατσιστικές και εθνικιστικές συμπεριφορές. Ειδικά σε εποχή κρίσης, που έχουμε ανάγκη και τον τελευταίο πελάτη, είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί. Οι ελπίδες μας στηρίζονται στην τουριστική σεζόν. Και δεν θέλουμε να γίνει γνωστό στους ξένους επισκέπτες ότι υπάρχουν χρυσαυγίτες οδηγοί και πιθανόν να δεχθούν τέτοιες συμπεριφορές. Είναι φοβερό για οποιονδήποτε πελάτη να φοβάται να πάρει ταξί επειδή κινδυνεύει να τον λοιδορήσουν» είχε δηλώσει παλιότερα στην εφημερίδα.
 
Σύμφωνα με τον κ. Λυμπερόπουλο οι προσκείμενοι στην παράταξη της ΧΑ οδηγοί έλεγαν σε συνάντηση που πραγματοποίησαν στον Ασπρόπυργο ότι θα διώξουν τους αλλοδαπούς οδηγούς, ότι θα συγκεντρώνουν αίμα μόνο για Έλληνες και ότι μόνο αυτοί είναι πατριώτες.
 
«Τα αποτελέσματα των εκλογών των οδηγών ταξί επιβεβαίωσαν την δυναμική και την ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής στην ελληνική κοινωνία. Το τριήμερο που πέρασε διενεργήθηκαν οι εκλογές του ΣΑΤΑ, με την συμμετοχή του ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΛΑΣΙΤΑ. Μία συμμετοχή που γνώρισε την πολεμική σύσσωμου του κλαδικού κατεστημένου» πανηγυρίζει στην επίσημη ιστοσελίδα της η Χρυσή Αυγή.