Προσπάθειες ώστε ολοκληρωθεί η διαδικασία βαθμολόγησης των γραπτών και να δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων, αύριο Παρασκευή 17/6/2001, καταβάλλει το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή του. “Επειδή όμως η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προϋποθέτει τον έλεγχο και την εξακρίβωση των βαθμολογιών, σε ό,τι αφορά τα Γενικά Λύκεια, εάν οι διαδικασίες αυτές δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι αύριο, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει την Δευτέρα 20-6-2011”, αναφέρεται στη ίδια ανακοίνωση.

Ads

Πάντως για τα ΕΠΑΛ (Ομάδα Α) η ολοκλήρωση της βαθμολογίας των υποψηφίων αναμένεται λίγες ημέρες αργότερα.

Η κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων θα ξεκινήσει αύριο, Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί στις 28 Ιουνίου, αφού πρώτα οι υποψήφιοι προμηθευτούν από τα λύκεια τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας. Από φέτος η υποβολή των μηχανογραφικών των υποψηφίων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, θα γίνεται αποκλειστικά μέσω Διαδικτύου.

Υπενθυμίζεται ότι αναστάτωση έχει προκαλέσει στους υποψήφιους η απόφαση του υπουργείου να προγραμματίσει την έναρξη της υποβολής των μηχανογραφικών προτού ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών. Προηγήθηκαν επίσης οι θεσμικές αλλαγές με την κατάργηση των μετεγγραφών, μετά οι τεχνικές αλλαγές αφού πλέον όλα θα γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και τώρα η καθυστέρηση της ανακοίνωσης των βαθμών, που δυσκολεύουν τους υποψήφιους.

Ads

Την ίδια στιγμή, όσοι υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες δεν μπορούν να εισαχθούν σε σχολή έξω από τη διοικητική τους περιφέρεια, εκτός κι αν κριθούν με τη γενική κατηγορία. Ηδη εκπρόσωποί τους μιλούν για προσφυγή στη Δικαιοσύνη, επικαλούμενοι άνιση μεταχείριση. Παράλληλα, υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν έχουν καν προβλεφθεί, όπως τα δίδυμα, ενώ διαμαρτυρίες υπάρχουν και για το εισοδηματικό κριτήριο.

Σε γερμανικά και ισπανικά εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι

Στα Γερμανικά και στα Ισπανικά εξετάζονται σήμερα, Πέμπτη, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων που έχουν επιλέξει τα συγκεκριμένα ειδικά μαθήματα για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η εξέταση για τα Γερμανικά ξεκίνησε στις 08:30 το πρωί, ενώ για τα Ισπανικά αρχίζει στις 17:00 το απόγευμα. Ο χρόνος διάρκειας της εξέτασης και για τις δύο γλώσσες είναι τρεις ώρες.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων για τα ειδικά μαθήματα συνεχίζεται ως εξής:

Παρασκευή 17 Ιουνίου Γαλλικά (8:30)

Σάββατο 18 Ιουνίου Αρμονία (8:30) και Ιταλικά (17:00)

Δευτέρα 20 Ιουνίου Έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων (8:30).