Τα ακυρωτικά μηχανήματα στους σταθμούς του μετρό σε Σύνταγμα, Ομόνοια και αλλού κατέλαβαν μέλη του ΠΑΜΕ όπως είχαν προαναγγείλει από τις 06.00 έως τις 08.00 σήμερα το πρωί, επιτρέποντας στους επιβάτες να εισέρχονται χωρίς να ακυρώσουν εισιτήριο.

Ads

Όπως έχει ανακοινωθεί οι αποκλεισμοί είχε προγραμματιστεί να γίνουν στους του Μετρό σε: Σύνταγμα – Ομόνοια – Αττική – Αγ. Αντώνιος – Δάφνη και στους σταθμούς του ΗΣΑΠ σε Πειραιάς και Καλλιθέα. Οι ίδιοι φορείς (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ) χθες πραγματοποίησαν ενημερωτικές δράσεις σε σταθμούς του Μετρό, του ΗΣΑΠ και αφετηρίες λεωφορείων υπογραμμίζοντας την ανάγκη την ανάγκη αντίδρασης στις αυξήσεις εισιτηρίων που έρχονται από την 1η Φεβρουαρίου.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ κάνουν λόγο για συμβολική πράξη που αφορά το δικαίωμα των εργαζομένων απολαμβάνουν δωρεάν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Με σχετική ανακοίνωση του το Νέο ΙΝΚΑ επισημαίνει ότι δεν μπορεί να προτείνει επίσημα την μη πληρωμή εισιτηρίου λόγω του τυπικά παράνομου χαρακτήρα της πράξης ωστόσο σημειώνει «ότι θα παράσχει συνδρομή σε όσους πολίτες βρεθούν στην ανάγκη να την ζητήσουν αντιμετωπίζοντας ένα πρόστιμο λόγω μη πληρωμής εισιτηρίου».

Ads