Σε οξεία αντιπαράθεση προχωρούν Παπανδρέου και Σαμαράς ανήμερα των αυτοδιοικητικών εκλογών, χρησιμοποιώντας σαν βήμα τις κυριακάτικες εφημερίδες.

Ads

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Γ. Παπανδρέου στην εφημερίδα «Έθνος», τόνισε ότι «η σοβαρότητα της κατάστασης δεν επιτρέπει σε κανέναν να παίζει με τις τύχες της χώρας». Επιτέθηκε ευθέως στη ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν φτάνει που εγκατέλειψαν το καράβι παρά μόνο την ώρα που ήταν βέβαιοι ότι θα βούλιαζε αύτανδρο, κάθονται στην εξέδρα και όχι μόνο αρνούνται να μουσκέψουν τη φανέλα τους για τη χώρα, όχι μόνο μας λοιδορούν, αλλά μας απειλούν κιόλας!»

«Το είπα και το επαναλαμβάνω, δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα στην οποία κάθομαι. Με ενδιαφέρει μόνο να μάχομαι για τη χώρα μου, να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών, με όποιο προσωπικό, κακώς εννοούμενο «κόστος» και να τιμήσω την εντολή που έλαβα πέρυσι τέτοια εποχή. Οι πολίτες αποφασίζουν σε ποιον εμπιστεύονται τη διακυβέρνηση της χώρας», είπε, τονίζοντας ότι δεν ενδιαφέρεται για μια δεύτερη θητεία και εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του προς τους πολίτες.

Στους ίδιους υψηλούς τόνους, ο Α. Σαμαράς, σε μήνυμά του που δημοσιεύτηκε στον «Τύπο της Κυριακής» ζήτησε από τους πολίτες να ψηφίσουν ελπίδα και όχι παραπλάνηση, φόβο, και εκβιασμούς.

Ads

«Το ΠΑΣΟΚ φοβερίζει τους ψηφοφόρους επειδή φοβάται ότι η πολιτική του οδηγεί σε αδιέξοδο. Αν είχε εμπιστοσύνη στις πολιτικές του δε θα απειλούσε σήμερα με πρόωρες εκλογές» είπε σε σχέση με την κυβέρνηση. Τέλος, δήλωσε την εκτίμησή του ότι «ο ελληνικός λαός θα στείλει το μήνυμα όχι στην πολιτική του μνημονίου».