Το κατά πόσο άξιζαν τον κόπο οι επενδύσεις της Deutsche Telecom στην Ελλάδα θα εξετάσει ο γερμανικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος, όπως δήλωσε σήμερα ο οικονομικός διευθυντής του, Τιμότεους Χέτγκες. Όπως άφησε να εννοηθεί, από το συμπέρασμα αυτό θα εξαρτηθεί και η αγορά ή μη, περαιτέρω ποσοστού 6% του ΟΤΕ από το ελληνικό Δημόσιο.

Ads

Ο επικεφαλής της Deutsche Telecom, Ρενέ Όμπερμαν, κατηγόρησε τις ελληνικές κανονιστικές αρχές για τη λήψη «ακατανόητων» αποφάσεων και τις χαρακτήρισε επιθετικές σε κάθε επένδυση. Το γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο σημειώνει ότι ο γερμανικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος διαμαρτύρεται συχνά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην Ελλάδα κατά το λανσάρισμα νέων προϊόντων. Επίσης σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της Deutsche Telecom, στην Ελλάδα εντοπίζονται προβλήματα σε σχέση με την εργατική νομοθεσία σε ότι αφορά στο εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας και τις κοινωνικές παροχές.

Αναφορά στο μισθολογικό κόστος που αποτελεί «τροχοπέδη» έκανε και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ σήμερα, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου για το β’ τρίμηνο, λέγοντας ότι θα πρέπει να «βρεθεί μια λύση σε αυτό».