Τον κώδωνα του κινδύνου ότι ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα στη λειτουργία των σχολείων κατά τη φετινή σχολική χρονιά εξαιτίας των 20.000 κενών θέσεων έκρουσε ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ, τονίζοντας πως υπάρχουν σοβαρά κενά σε βασικές ειδικότητες όπως φιλόλογοι, μαθηματικοί και φυσικοί. Χθες, αλλά και με σημερινές τις δηλώσεις, η υπουργός Παιδείας τόνισε πως πρόκειται να διανύσουμε τη «δυσκολότερη χρονιά της Μεταπολίτευσης».

Ads

Μιλώντας στο Βήμα 99,5, ο Νίκος Παπαχρήστος προέβλεψε ότι το κύμα φυγής των εκπαιδευτικών θα συνεχιστεί και του χρόνου.

Από την πλευρά της η Άννα Διαμαντοπούλου ανέφερε κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου πως τουλάχιστον 5.000 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είχαν αποσπαστεί σε διάφορες υπηρεσίες, θα επιστρέψουν στα σχολεία.

Η κ. Διαμαντοπούλου επανήλθε σήμερα, χαρακτηρίζοντας εκ νέου δύσκολη τη φετινή σχολική χρονιά η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ ανακοίνωσε παράλληλα πως οι βάσεις των πανελλαδικών εξετάσεων θα ανακοινωθούν πιθανότατα την Πέμπτη.

Ads

Σε συνέντευξή της σε πρωινή εκπομπή του Σκάι, η υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά έχουμε επιστροφή 5.000 εκπαιδευτικών από τα γραφεία στα σχολεία, ενώ σχετικά με τα κενά στα σχολεία, έκανε λόγο για πλασματικό αριθμό των κενών διότι δεν έχει ολοκληρωθεί το θέμα των συνταξιοδοτήσεων. Σύμφωνα με την ίδια, υπάρχει επίσης ένας αριθμός διορισθέντων που δεν αναγνωρίζουν τον διορισμό τους

Η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε πως σύμφωνα με την εγκύκλιο, κάθε τάξη θα έχει 25 παιδιά. Σε περίπτωση που παρατηρηθεί πρόβλημα με τις αίθουσες, ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί κατά 10%, δηλαδή να φτάσει τα 27 παιδιά ανά τάξη.

Έκανε τόνισε την ανάγκη συνεργασίας που υπάρχει με τους εκπαιδευτικούς ενώ ξεκαθάρισε ότι εάν χρειαστούν θα γίνουν υπερωρίες επ’ αμοιβή.

Σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό, δήλωσε ότι «τα προβλήματα είναι εξαιρετικά μεγάλα σε όλους τους τομείς και οι υπουργοί πρέπει να δουλεύουν για να τα λύσουν», ενώ για το εάν θα ήθελε να τοποθετηθεί σε άλλο υπουργείο, η υπουργός απάντησε ότι για αυτήν το υπουργείο Παιδείας είναι «αποστολή».