Τη δημιουργία 100% θυγατρικής εταιρίας στην οποία θα μεταφερθεί το προσωπικό και η διαχείριση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, ενέκρινε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ. Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο προσαρμογής προς την Οδηγία για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Ads

Πρόκειται να ακολουθήσει η δημιουργία μίας ακόμη θυγατρικής για το δίκτυο μεταφοράς, στην οποία θα μεταφερθεί και η ιδιοκτησία του δικτύου. Αντίθετα, η ιδιοκτησία του δικτύου διανομής παραμένει στη μητρική εταιρία. Με την ίδια απόφαση του ΔΣ μεταφέρονται στη θυγατρική διανομής οι δραστηριότητες του Διαχειριστή Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών.

Όλες οι αλλαγές θα εγκριθούν από τη γενική συνέλευση των μετόχων, στην οποία το Δημόσιο έχει το 51%.

Υπέρ της απόφασης η ΓΕΝΟΠ

Υπέρ της απόφαση τάχθηκε και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ καθώς τάσσεται υπέρ του «μοντέλου» αναδιοργάνωσης που ενέκρινε το ΔΣ. Υπογραμμίζει δε, ότι η απόφαση για τη δημιουργία Θυγατρικής Διανομής που εγκρίθηκε από το ΔΣ της ΔΕΗ περιέχει όλες τις διατυπώσεις που ζητούσε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για το προσωπικό.

Ads

Σε σχετική ανακοίνωση της πάντως δεν παραλείπει να επαναλάβει τις «κόκκινες γραμμές» όπως αυτές αποφασίστηκαν στο έκτακτο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δεν δέχεται κανέναν ιδιοκτησιακό διαχωρισμό έστω και μικρού τμήματος της ΔΕΗ, δεν προτίθεται να επιτρέψει να μπει σε κίνδυνο η ασφαλιστική περιουσία και δεν διαπραγματεύεται καμιά αλλαγή στο εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς.

«Αν τα δίκαια και λογικά αιτήματά μας δεν εισακουσθούν, έχουμε και άλλους τρόπους για να το πετύχουμε και να είστε σίγουροι ότι εγκαίρως θα τους εφαρμόσουμε σε ασύλληπτο βαθμό – κάτι που βεβαίως δε θέλουμε και δεν ευχόμαστε» προειδοποιεί η ΓΕΝΟΠ.