Νέα επίθεση εξαπέλυσε στη ΝΔ ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Πέτρος Τατούλης κατηγορώντας τις κυβερνήσεις Καραμανλή ότι «διέλυσαν κάθε θεσμό και διασπάθισαν και το τελευταίο ευρώ», ενώ τόνισε ότι «αυτές οι κυβερνήσεις ότι ενέγραψαν στο γενετικό υλικό της παράταξης την ανικανότητα και τη διαφθορά». Την ίδια στιγμή ο Αντώνης Σαμαράς προετοιμάζεται για τη ΔΕΘ, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη αγοράζει γραφεία για το νέο κόμμα.

Ads

Στο δρόμο για τη ΔΕΘ

Το «ηγετικό του προφίλ» θα επιχειρήσει να οικοδομήσει ο Αντώνης Σαμαράς με την παρουσία του στη ΔΕΘ. Με την επιστροφή του από τις καλοκαιρινές διακοπές ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει συσκέψεις με επιτελικά στελέχη η ώστε να προετοιμάσουν την ομιλία του στη ΔΕθ, με την οποία θα επιχειρήσει να αναδείξει τις προτάσεις του για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση και την ανάπτυξη της οικονομίας και ταυτόχρονα να ενισχύσει την εικόνα του έναντι του Γιώργου Παπανδρέου

Η ΔΕΘ αναγνωρίζεται από τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως η πρώτη ευκαιρία του Αντώνη Σαμαρά να παρουσιάσει, εκτός Κοινοβουλίου, τις προτάσεις του στο σύνολο των πολιτών. Επιπλέον θα επιχειρήσει να παρουσιάσει το «νέο πρόσωπο» της ΝΔ, χωρίς να περιθωριοποιεί ωστόσο τα παλιά στελέχη.

Ads

Μάλιστα ενόψει και των δημοτικών εκλογών, η ομιλία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα στοχεύοντας στην άμεση προσέλκυση ψηφοφόρων.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να δώσει έντονο κομματικό τόνο στις δημοτικές εκλογές, παρουσιάζοντας τη ΝΔ ως την πιο αξιόπιστη εναλλακτική κυβερνητική λύση.

Πέρα από τους πρώην υπουργούς των κυβερνήσεων Καραμανλή, τον Αντώνη Σαμαρά αναμένεται να συνοδεύσει και τρία στελέχη προσωπικές επιλογές. Πρόκειται για τους Βασιλική Τζότζολα, νέα αναπληρώτρια εκπρόσωπος του κόμματος, Νότη Μηταράκη καθηγητής και αναπληρωτής του τομέα οικονομίας και Θ. Σκορδά, νέο γενικό διευθυντή του κόμματος. Πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» αναφέρουν ότι η επιλογή της Βασιλικής Τζότζολας «αποτελεί την απαρχή μιας διπλής διαδικασίας: αφ’ ενός της διεύρυνσης της επικοινωνιακής ομάδας της Ν.Δ. -ακούγεται, δίχως και να έχει επιβεβαιωθεί, το όνομα γνωστού δημοσιογράφου που θα πλαισιώσει το υπάρχον σύστημα το οποίο σήμερα αποτελείται από τον εκπρόσωπο του κόμματος Π. Παναγιωτόπουλο και τους Γ. Μουρούτη και Χρ. Μπίκατζικ- και αφ’ ετέρου του ανασχηματισμού των τομεαρχών», που πάντως τοποθετείται χρονικά μετά τη ΔΕΘ.

Επιπλέον, η εφημερίδα τονίζει ότι «έχουν παρατηρηθεί από τον Αντώνη Σαμαρά ενδείξεις ανεπάρκειας ορισμένων, ωστόσο το διάστημα που ασκούν τα καθήκοντά τους δεν είναι επαρκές ώστε να κριθούν και επιπλέον δεν υπάρχει επιθυμία για δημιουργία εντάσεων και τριβών ενόψει της ΔΕΘ».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα πρόσωπα που απαρτίζουν το λεγόμενο «οικονομικό επιτελείο της Ρηγίλλης», δηλαδή τον Θ. Σταϊκούρα, αλλά και τους τομεάρχες Εργασίας (Δρούτσης), Περιβάλλοντος (Μητσοτάκης) και Ανάπτυξης (Χατζηδάκης). Μάλιστα για τον τελευταίο, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης της Ν.Δ. στην Αττική.

Στον ίδιο δρόμο Μπακογιάννη και Σαμαράς

Στην αρχή της λεωφόρου Συγγρού, αρ. 47-49, θα είναι τα γραφεία του «Φόρουμ για την Ελλάδα» της Ντόρας Μπακογιάννη, στον ίδιο δρόμο δηλαδή, αλλά στην άλλη άκρη, που θα εγκατασταθεί και η ΝΔ. Η απόφαση της Ντόρα Μπακογιάννη να ενοικιάσει γραφεία για το «Φόρουμ» είναι μία ακόμη κίνηση προς τη δημιουργία του νέου κόμματος, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα», θα εγκατασταθεί σε αυτά τα γραφεία.

Η Ντόρα Μπακογιάννη βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με πρόσωπα από όλη την επικράτεια τα οποία θα στελεχώσουν το νέο κόμμα. Μάλιστα η ίδια εμφανίζεται ικανοποιημένη από την απήχηση που έχει το «Φόρουμ για την Ελλάδα», σημειώνοντας ότι οι αυξάνονται οι υποστηρικτές.

Ωστόσο η συζήτηση για τον χρόνο ίδρυσης εντείνεται μεταξύ της Μπακογιάννη και του επιτελείου της, με την πρώην βουλευτή της ΝΔ να εκτιμά ότι δεν θα πρέπει να γίνουν βιαστικές κινήσεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Ντόρα Μπακογιάννη προσανατολίζεται να ανακοινώσει επίσημα την ίδρυση του νέου κόμματος προς το τέλος του χρόνου ή τις πρώτες ημέρες της νέας χρονιάς.

Μία ακόμη επίθεση Τατούλη

«Οι κυβερνήσεις Καραμανλή, ενώ παρέλαβαν μία κρίσιμη κατάσταση, αποφάσισαν να διαλύσουν όποιον εναπομείναντα θεσμό, να διασπαθίσουν ακόμη και τα τελευταία ευρώ που είχαν μείνει στην τσέπη του Έλληνα, προς όφελος ενός αδηφάγου κράτους και ορισμένων διεφθαρμένων πολιτικών, επιχειρηματιών και άλλων φίλων», δήλωσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και ανεξάρτητος υποψήφιος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, μιλώντας στην εφημερίδα Έθνος.

«O νέος πρόεδρός της και οι άνθρωποι που έχει γύρω του πρέπει να αντιληφθούν ότι το μεγάλο κληροδότημα των κυβερνήσεων Καραμανλή είναι ότι ενέγραψαν στο γενετικό υλικό της παράταξης την ανικανότητα και τη διαφθορά», πρόσθεσε ο Πέτρος Τατούλης.

Παράλληλα, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, σημειώνει ότι «Ο Καραμανλής εντούτοις έχει να διδάξει κάτι πολύ χρήσιμο στον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ. Ότι οι επικοινωνισμοί και οι λαϊκισμοί έχουν πολύ βραχυπρόθεσμα οφέλη για εκείνον που μετέρχεται τα συγκεκριμένα τεχνάσματα. Η κατάληξη του πρώην πρωθυπουργού είναι γνωστή σε όλους και δεν νομίζω ότι υπάρχει νοήμων πολιτικός που θα επιθυμούσε να έχει παρόμοια τύχη» υποστηρίζει.

Πηγή: Ελευθεροτυπία, Βήμα