Την Τρίτη αναμένεται να εκδοθεί τελικά η απόφαση για την προσφυγή της διοίκησης της ΔΕΗ σχετικά με την απεργία που πραγματοποιεί η ΓΕΝΟΠ.

Ads

«Στο μάθημα της υποταγής θα μένουμε παντα μεταξεταστέοι. Το κεφάλι δεν θα το σκύψουμε ποτέ. Θα μας βρίσκουν πάντα στο δρόμο τους», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος.

Στο μεταξύ, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ΕΕΘ, με αφορμή τη ζημία που έχουν υποστεί οι επαγγελματίες-μέλη του, εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΕΘ, Μ. Ζορπίδη, τέτοιες αυθαίρετες ενέργειες πλήττουν καίρια χιλιάδες επαγγελματίες και μπορεί μεν το δικαίωμα στην απεργία να είναι ιερό, αλλά «κανείς δεν νομιμοποιείται να χρησιμοποιεί κατά το δοκούν ένα δημόσιο αγαθό, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα».

Ads

Η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, Άννα Καραμόσχογλου, έδωσε εντολή για προκαταρκτική έρευνα, που θα διενεργήσει πταισματοδίκης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα.

Στάση αναμονής τηρούν οι διοικήσεις των υπόλοιπων επιμελητηρίων και του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ΕΣΘ, επισημαίνοντας αφενός ότι ως ΝΠΔΔ δεν έχουν τη δυνατότητα να καταθέτουν μηνύσεις, παρά μόνο να στηρίζουν αντίστοιχες κινήσεις μελών τους και, αφετέρου, ότι σε μια ήδη ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, δεν θεωρούν σκόπιμο να ρίξουν «λάδι στη φωτιά».