Τα βέλη του εναντίον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έστρεψε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, μετά τη συνάντηση αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατά την οποία συζητήθηκαν οι κοινωνικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης αλλά και της λιτότητας που υιοθετούν οι ευρωπαϊκές χώρες, η μία μετά την άλλη.

Ads

Επιρρίπτοντας τις ευθύνες για τις σκληρές οικονομικές πολιτικές που έχουν ακολουθηθεί το τελευταίο διάστημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κ. Παναγόπουλος είπε πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρύβεται πίσω από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ασκεί πολιτικές, οι οποίες δεν είναι απλά πολιτικές λιτότητας αλλά πολιτικές που καταστρέφουν το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο όπως το γνωρίσαμε στην ασφάλιση και στις εργασιακές σχέσεις».

Τόνισε επίσηςότι «ο κόσμος της εργασίας και ευρύτερα ο ελληνικός λαός είναι οργισμένος για όλα αυτά που συνέβησαν στο παρελθόν και που τώρα παίρνουν μια τρομακτική μορφή εναντίον του με τη στάση των κυβερνήσεων, αλλά κυρίως με τη στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

«Με αυτή την πολιτική, η Ευρώπη, η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και οι άλλες χώρες δεν θα βγουν από την κρίση» σημείωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, για να καταλήξει εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται πλέον σε εθνική αλλά μόνο σε διεθνή και κυρίως σε ευρωπαϊκή βάση».

Ads

Στο μεταξύ, συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ είχε χθες ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κατά την οποία ο κ. Δασκαλόπουλος,διεμύνησε ότι «η διάσωση του 13ου και 14ου μισθού απέτρεψε τη μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων κατά 15%, αλλά δεν επιτρέπει άλλες προσδοκίες στην παρούσα φάση».