Για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις από κυκλώματα εντός της ΕΥΠ που λειτουργούν για ίδιον όφελος έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5. «Το βαλιτσάκι έχει γίνει κοινόχρηστο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης.

Ads

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε σε προσωπική του εμπειρία και σημείωσε ότι «εκεί που έχουμε φθάσει, σε αυτήν την οικονομική κατάσταση, δεν μπορεί να μας παρακολουθούν κιόλας». Τις καταγγελίες αυτές έκανε και στη Βουλή ο κ. Καρατζαφέρης χθες.

Απάντηση στον Γ. Καρατζαφέρη έδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λέγοντας πως «η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είναι ανά πάσα στιγμή ανοιχτή σε οποιονδήποτε έλεγχο».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΕΒ σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Φλας». Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι «επειδή κάποιοι πολιτικοί, που μαζεύει ο ΣΕΒ, υπήρξαν πελάτες του, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι είναι πελάτες του και μπορεί να τους δίνει οδηγίες».

Ads

Αναφερόμενος στην στάση επιχειρηματιών και ΜΜΕ απέναντι στο πολιτικό προσωπικό της χώρας, είπε ότι πρότεινε στους προέδρους της Δημοκρατίας και της Βουλής να παραθέσουν ένα γεύμα εργασίας, «στους καναλάρχες και στην Ενωση Ιδιοκτητών Εφημερίδων, όπου θα συζητηθούν τα προβλήματα που έχει η πολιτεία, ώστε να συμφωνήσουν όλοι πως μπορούν να συνδράμουν την προσπάθεια. Σ΄αυτό ακριβώς το πλαίσιο πρέπει να κινούνται και οι επιχειρηματίες και όχι να προσπαθούν να σταθούν απέναντι στην πολιτεία».

Τόνισε πως «δεν είναι όλοι διαπλεκόμενοι», υπογραμμίζοντας ότι «σήμερα υπάρχει μια ομοθυμία για την πάταξη τέτοιων φαινομένων, με δημοκρατικό όμως τρόπο». «Ειδάλλως, θα πάμε σε μια λογική τύπου ΠΑΜΕ και ο ένας θα κατηγορεί τον άλλο», πρόσθεσε.