Ακολουθεί μια ανασκόπηση των ορισμένων γεγονότων της χθεσινής ημέρας, που δεν καλύφθηκαν από το tvxs.gr λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ads

Εκτός ορίων ο Φαήλος Κρανιδιώτης
 
Με απαράδεκτο τρόπο απάντησε το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Φαήλος Κρανιδιώτης, σε ένα άτομο που του τόνισε μέσα Twitter τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της υγείας, έπειτα από τις περικοπές της κυβέρνησης. Σε tweet του, ο γνωστός δικηγόρος απάντησε στο χρήστη με το όνομα «ρασκολνικοφ»: «Ευχαρίστως αλλά πού να τον βάλουμε; Α, έχω όμως μια κούτα από τηλεόραση (ασπρόμαυρη). Αν τον διπλώσεις πριν παγώσει θα χωράει».

image
 
Το μήνυμα του κ. Κρανιδιώτη προκάλεσε την αντίδραση του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργου Μουρούτη, ο οποίος έκανε λόγο για «απαράδεκτο -έστω και ως πλάκα» σχόλιο, τονίζοντας πως «οφείλει να ζητήσει συγγνώμη, έστω και αν δεν το εννοούσε!».

image
 
Συγγενείς Βαρβιτσιώτη και Γεωργιάδη στη λίστα Λαγκάρντ
 
Την Τρίτη έγινε γνωστό στην προανακριτική της Βουλής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ότι μεταξύ των καταθετών στην HSBC υπάρχουν και 2 συγγενείς εν ενεργεία βουλευτών της Ν.Δ. Οι βουλευτές αυτοί είναι μάλιστα μέλη της προανακριτικής επιτροπής!
 
Οι συγγενείς που έχουν καταθέσεις στην HSBC είναι του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη  και του Άδωνι Γεωργιάδη. Μετά από αυτή την αποκάλυψη που έκανε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος, ενημέρωσε τον κ. Γεωργιάδη ότι πρόκειται για τραπεζικό λογαριασμό της συζύγου του, Ευγενίας Μανωλίδου, στην Ελβετία.
 
«Αντί να ασχολείται με εκείνους που διεγράφησαν από τη λίστα ασχολείται με συγγενείς μου που βρίσκονται σ’ αυτή, ακόμα και με αυτούς που έχουν από καιρό αποβιώσει. Ξεχνά ότι η Βουλή διερευνά τις ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και μόνο σε σχέση με την αλλοίωση και απόκρυψη της λίστας. Ο φορολογικός έλεγχος προσώπων που εμπεριέχονται στη λίστα ανήκει αποκλειστικά στο ΣΔΟΕ και όχι στη Βουλή. Προσπαθεί να φέρει από το παράθυρο νοοτροπίες ολοκληρωτικών καθεστώτων που ποινικοποίησαν συγγενικές σχέσεις», σχολίασε σχετικά ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος κατέχει και τη θέση του αντιπροέδρου της επιτροπής.

Ads

Και ο Άδωνις Γεωργιάδης, απάντησε μέσω του Τwitter: «Αθλιότητες. Η σύζυγός μου δεν έχει λογαριασμό στη Ελβετία. Αν της βρουν έστω και 1 ευρώ το χαρίζω». Αργότερα μάλιστα εξήγησε πως πρόκειται για έναν λογαριασμό 17 ετών, του τότε συζύγου της Ευγενίας Μανωλίδου, στον οποίο την είχε συνδικαιούχο και ο οποίος έχει πλέον κλείσει. 
 
Guardian: Οι Έλληνες έφαγαν 74.300 κιλά αλογίσιου κρέατος
 
Περισσότεροι από 60.000 τόνοι κρέατος ιπποειδών «κυκλοφόρησαν» στο εμπόριο από και προς χώρες της Ευρώπης μέσα στο 2012, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Eurostat και συγκεκριμένα της βάσης δεδομένων εσωτερικού εμπορίου της υπηρεσίας. Ο αναλυτικός πίνακας δημοσιεύθηκε χθες στη βρετανική εφημερίδα Guardian. Στην ελληνική αγορά διοχετεύθηκαν 74.300 κιλά αλογίσιου κρέατος, σύμφωνα με τη Guardian.