Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί, σήμερα Δευτέρα, στέλνοντας ένα ακόμη μήνυμα στην κυβέρνηση, πως δεν προτίθενται να υποχωρήσουν.
Ήδη στην Αθήνα οι αυτοκινητιστές, συγκεντρώνονται το πρωί της Δευτέρας, έξω από το υπουργείο Μεταφορών επιδιώκοντας νέα συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών, Γ.Ραγκούση. Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος , ζητάει την παρέμβαση τού Πρωθυπουργού μετά την άκαρπη συνάντηση της Παρασκευής με τον υπουργό Υποδομών Γιάννη Ραγκούση. Στην είσοδο του υπουργείου Μεταφορών έχουν παραταχθεί τρεις διμοιρίες ΜΑΤ.

Ads

Εν τω μεταξύ, οι αυτοκινητιστές της Ηλείας, της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας έχουν κλείσει από τις 9 το πρωί τα διόδια στο Ρίο. Αποκλεισμένη και η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου στο ύψος των διοδίων του Αντιρρίου. Κλειστή είναι η νέα εθνική οδός Κορίνθου-Πατρών και στα δύο ρεύματα. Η κίνηση των οχημάτων από Πάτρα προς Κόρινθο γίνεται από την παλαιά εθνική οδό, μέσω των κόμβων Ρίου και Σελιανίτικων, ενώ οχήματα και επιβάτες περνούν το Ρίο – Αντίρριο με τα φέρι μποτ.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, ιδιοκτήτες ταξί έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης». Κατάληψη πραγματοποιείται στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης. Στη Θεσσαλονίκη, ιδιοκτήτες ταξί με τις οικογένειές τους πραγματοποιούν πορεία (πεζή) στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Αρχικά θα κατευθυνθούν προς το δημαρχείο, όπου θα παραδώσουν ψήφισμα στον δήμαρχο Γ.Μπουτάρη. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν σε γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Αριστοτέλους και θα καταλήξουν στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης.

Οι διοκτήτες ταξί αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους στη συνέλευση που πραγματοποιήσαν την Κυριακή. Οι κινητοποιήσεις τους περιλαμβάνουν μηχανοκίνητες πορείες και συγκεντρώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους προκειμένου να μοιράσουν φυλλάδια σε τουρίστες και άνοιγμα των διοδίων. Εν τω μεταξύ, αύριο Τρίτη, ο υπουργός Μεταφορών, Γ.Ραγκούσης θα ενημερώσει την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για το θέμα των ταξί.

Ads

Σύμφωνα με «Τα Νέα», η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στους απεργούς. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξουν εισαγγελικές παρεμβάσεις ακόμη και σήμερα, Δευτέρα, εάν τελικώς οι ιδιοκτήτες ταξί επιλέξουν ακραίες, όπως επισημαίνεται μορφές αντίδρασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ένας γύρος τηλεφωνημάτων μεταξύ των υπουργών Υποδομών, Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη και Επικρατείας, προκειμένου να καθοριστεί η αντίδραση της κυβέρνησης σε περίπτωση που οι αυτοκινητιστές προχωρήσουν σε μπλόκα και αποκλεισμούς. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται η έγκριση όλων των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί για αδειοδότηση.

Χθες Κυριακή, εκατοντάδες ταξί από Κόρινθο, Τρίπολη, Κιάτο, Άργος και Ναύπλιο στάθμευσαν στο πάρκινγκ του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Επιδαύρου και συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του αρχαίου θεάτρου. Οι ιδιοκτήτες των ταξί, διαβεβαιώνοντας ότι δεν σκοπεύουν να δημιουργήσουν προβλήματα, διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια στους 9.000 θεατές που προσέρχονταν για την παράσταση του Ριχάρδου Γ’ με τον Κέβιν Σπέισι.

Επιπλέον άνοιξαν τα διόδια των Μαλγάρων, στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών καθώς ομάδα ιδιοκτητών ταξί που κινήθηκε από την πόλη, σήκωσε τις μπάρες καθιστώντας ελεύθερη τη διέλευση των οχημάτων. Αντίστοιχες κινήσεις έγιναν και στα διόδια Ρίου, Πάτρας, Αφιδνών και Κορίνθου, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η κατάληψη στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, από ιδιοκτήτες ταξί. Λεκτικό επεισόδιο σημειώθηκε την Κυριακή, μεταξύ των ιδιοκτητών ταξί και της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαρίας Σκραφνάκη. Στη Θεσσαλία εκατοντάδες ιδιοκτήτες ταξί συγκεντρώθηκαν στα Τρίκαλα και από εκεί πραγματοποίησαν πορεία προς την πόλη της Καλαμπάκας.