Τέσσερις πηγές θα αποτελέσουν τη δεξαμενή για τις 14.000 απολύσεις στο δημόσιο. Οι αποχωρήσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2014 ενώ για το 2013 προβλέπονται 4.000 απομακρύνσεις. Αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 15.000 απολύσεις. 
 
Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφεραν πως θα ισχύσει για κάθε αναγκαστική αποχώρηση ο κανόνας «μία νέα πρόσληψη για κάθε αποχώρηση» (1:1), ενώ στη συμφωνία, περιλαμβάνεται και η αποσύνδεση της κινητικότητας των υπαλλήλων από τις απολύσεις.
 
Σχετικά με τον κανόνα 1 προς 1 οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως «θα οδηγήσει σε ποιοτική ανανέωση του δημοσίου», ενώ για την κινητικότητα, που αφορά 25.000 υπαλλήλους, τονίζεται ότι «έχει αποκλειστικό σκοπό την ορθολογική ανακατανομή του προσωπικού στο δημόσιο».
 
Όπως προκύπτει από τη σχετική συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών οι αποχωρήσεις θα προέρχονται:
 
  • Από τους οργανισμούς ιδιωτικού δικαίου του ευρύτερου δημόσιου τομέα που θα καταργηθούν. 
  • Από οργανισμούς του δημοσίου που θα συγχωνευθούν, έπειτα από αξιολόγηση των δομών τους. Οι υπάλληλοι που αντιστοιχούν σε πλεονάζουσες θέσεις είτε θα μετακινηθούν είτε θα αποχωρήσουν οικειοθελώς με αντιπαροχή κινήτρων.. 
  • Από τους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους.
  • Από τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, εφόσον επιλέξουν να αποχωρήσουν αντί να μετακινηθούν, με κίνητρα οικειοθελούς αποχώρησης

Σημειώνεται ωστόσο πως τέσσερα δικαστήρια από διαφορετικές περιοχές της χώρας (Χίος, Ρέθυμνο, Ξάνθη και Μεσολόγγι) με επτά αποφάσεις τους αποφάνθηκαν πως η διαθεσιμότητα που προβλέπει ο Ν. 4092/2012 παραβιάζει τόσο το Σύνταγμα όσο και τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη.