Λίγο πριν τις 10 το βράδυ, ομάδα 30 περίπου αστυνομικών που βρισκόταν στην πλατεία των Εξαρχείων συνέλαβε τον γνωστό συγγραφέα Δ.Παπαχρήστο. Ο άλλοτε εκφωνητής του Πολυτεχνείου διαμαρτυρήθηκε όταν η ομάδα των αστυνομικών συνέλαβε δύο νεαρούς μαθητές.

Ads

Την σύλληψη του Παπαχρήστου προσπάθησε να καταγράψει με το κινητό του ο δημοσιογραφος της ΕΡΤ Σωτηρη Δαματοπουλος, οπότε συνελήφθη και αυτός. Στην περιοχή επικράτησε αναταραχή.

Υπήρξε έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, ενώ πραγματοποιήθηκαν και προσαγωγές στην καφετέρια «Φλοράλ» στην πλατεία των Εξαρχείων.

Στην καφετέρια έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Χριστόφορου Κάσδαγλη, στην οποία ομιλητές ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας και ο δημοσιογράφος, Σταύρος Θεοδωράκης, οι οποίοι είχαν φύγει νωρίτερα από το χώρο.

Ads

Λίγο αργότερα, περίπου 50 αστυνομικοί χωρίς διακριτικά και φορώντας κράνη εισέβαλαν στην καφετέρια και περικύκλωσαν το χώρο. Ο κόσμος διαμαρτυρήθηκε έντονα, ιδιαίτερα όταν συνειδητοποίησαν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν συλλάβει δύο ανήλικα παιδιά.

Η Μίτση Βρασιβανοπούλου, αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν μέσα στο “Φλοράλ” τη στιγμή που εισέβαλαν τα ΜΑΤ, περιγράφει τα γεγονότα στο tvxs

var flashvars={file:”https://www.tvxs.gr/downloads/wt_23993_dmitsi.mp3″};var params = {allowscriptaccess:”always”, allownetworking:”all”, wmode:”transparent”}; var attributes = {id:”mp3_player”, name:”mp3_player”}; swfobject.embedSWF(‘https://www.tvxs.gr/scripts/player/player.swf’, ‘mp3_player’, ‘240’, ’20’, ‘7.0.0’, false, flashvars, params, attributes);

Στη συνέχεια, συνέλαβαν και τον Στέλιο Ελληνιάδη, δημοσιογράφο της «Ελευθεροτυπίας» και ραδιοφωνικό παραγωγό «Στο Κόκκινο», επειδή τραβούσε φωτογραφίες. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του ρ/σ, οι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν κάνοντας το σήμα της νίκης.

Αυτή την ώρα, όλες οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποχωρήσει από την περιοχή.

Φωτογραφία: nassoskappa image