Στην αντεπίθεση πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της διαφήμισης της «Ελληνικός Χρυσός» στο παρελθόν στην εφημερίδα «Αυγή» που έφερε στην επιφάνεια η ΝΔ την Πέμπτη με σχετική ανακοίνωση. «Η ΝΔ πρωτοτύπησε για άλλη μια φορά, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για διαφήμιση της εταιρεία πριν από χρόνια σε εφημερίδες, μέσα σε αυτές και την Αυγή, όπου η ίδια η εταιρεία διαφημίζει το έργο και την επένδυσή της».

Ads

 
«Στη Νέα Δημοκρατία ομολογούν τον τρόπο που οι ίδιοι αντιλαμβάνονται τις διαφημίσεις, το διαφημιστικό χρήμα. Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, διότι, όπως είπε, «η φαύλη παράταξη της Ν.Δ. μέσα από διαφημιστικό χρήμα μπορούσε ουσιαστικά να προωθεί συγκεκριμένα συμφέροντα και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες».
 
«Έτσι το αντιλαμβάνονται. Έτσι χρησιμοποίησαν τον κρατικό ΟΠΑΠ, έτσι μέσα από το κρατικό χρήμα υποστήριξαν συγκεκριμένα έντυπα. Είναι ακριβώς ένας τρόπος τον οποίον πάρα πολλές φορές η Ν.Δ. αλλά και το ΠΑΣΟΚ  τα προηγούμενα χρόνια μπορούσαν να γεμίζουν με έναν πλάγιο τρόπο τα κομματικά τους ταμεία», υποστήριξε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Διαβάστε επίσης: ΝΔ: Πότε έλεγε αλήθεια ο ΣΥΡΙΖΑ για τις Σκουριές;

«Οι σημερινές απίστευτες δικαιολογίες Σκουρλέτη, για την αποκάλυψη ότι το κομματικό τους όργανο “ΑΥΓΗ” προωθούσε την επένδυση στις Σκουριές, μέχρι -για άγνωστους λόγους- να κάνει στροφή 180 μοιρών, είναι τουλάχιστον γραφικές», αναφέρει η ΝΔ και προσθέτει μεταξύ άλλων:
 
«Ακούσαμε τα αδιανόητα, ότι η “ΑΥΓΗ” δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Βασικός μέτοχος της εφημερίδας. Ακούσαμε ότι το 2010 δεν επαρκούσε στον ΣΥΡΙΖΑ η κρατική χρηματοδότηση για την “ΑΥΓΗ”, γι αυτό προσέφυγε στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός. Ακούσαμε να εξομοιώνονται ανεξάρτητα ΜΜΕ με το επίσημο Όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, που μάλιστα χρηματοδοτείται από τον ίδιο. Ακούσαμε ότι άλλο η (μετέπειτα) πολιτική θέση του ΣΥΡΙΖΑ και άλλο μια απλή προβολή της επένδυσης.
 
Αντί, όμως, για όλες αυτές τις αστειότητες θα μπορούσαν εξαρχής να είχαν παραδειγματιστεί από τη στάση αντίστοιχου κομματικού Οργάνου, του “Ριζοσπάστη”, για να μην αναγκάζονται σήμερα να αναμασούν αστείες δικαιολογίες».

Ads