Συνεχίζεται η… «διάσταση απόψεων» μεταξύ των συμβασιούχων και του Δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη. Οι συμβασιούχοι του δήμου πραγματοποίησαν σήμερα Δευτέρα, πορεία στο κέντρο της Αθήνας από το δημαρχείο της πλατείας Κοτζιά ώς τη γενική γραμματεία του Δήμου, στην οδό Λιοσίων. Εν τω μεταξύ, σε νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία θα προβούν και αύριο Τρίτη οι συμβασιούχοι στους Δήμους και τετράωρη στάση εργασίας οι μόνιμοι, από τις 11.00 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου. Στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο της Αθήνας και θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ads

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καμίνης χαρακτηρίζει την κατάληψη του δημαρχείου «ακατανόητη συνδικαλιστικά ενέργεια». Επισήμανε επιπλέον ότι το ένα τρίτο από τους 1462 εργαζόμενους στο δημοτικό βρεφοκομείο είναι συμβασιούχοι, των οποίων οι συμβάσεις έχουν παραταθεί και η αποχή τους επί δυο βδομάδες από την εργασία τους προκαλεί σοβαρά προβλήματα. Σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι έχει δώσει εντολή στις υπηρεσίες του δήμου να λάβουν όλα τα μέτρα ώστε να λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί έως τις 16:00 το απόγευμα και όχι μέχρι τη 13:00. Η «Ελευθεροτυπία» επιπλέον αναφέρει ότι ο δήμαρχος Αθηναίων προανήγγειλε και επιπλέον χρήματα στους εργαζόμενους των βρεφονηπιακών σταθμών που δεν απέχουν από την εργασία τους προκειμένου να επιτευχθεί η λειτουργία τους έως τις 16:00.

Ο Γιώργος Καμίνης, υποστήριξε πως κατανοεί το πρόβλημα των συμβασιούχων και επέρριψε ευθύνες για τη μεταχείριση που είχαν στην προηγούμενη δημοτική αρχή, ζήτησε, ωστόσο, από τους συμβασιούχους παιδαγωγούς να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους.

Σε απάντηση των όσων ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης υποστήριξε «συμπληρώνονται, περίπου, 100 ημέρες, που η Αθήνα «δεν έχει δήμαρχο». «Ο ‘αόρατος’ κ. Καμίνης, κατά τη συνήθη τακτική του προσπαθεί, μάταια, να αποσείσει τις ευθύνες του. Με τις συνεχείς αναφορές του στο παρελθόν δείχνει, ότι του έχει γίνει έμμονη ιδέα αλλά και εφιάλτης, αφού τρέμει την ώρα της σύγκρισης. Τον καθιστώ υπεύθυνο για ότι ήθελε συμβεί στο Δήμο και στην πόλη της Αθήνας. Ιδιαίτερα δε, στον ευαίσθητο τομέα των παιδικών σταθμών. Υπενθυμίζω, τέλος, ότι επί δημαρχίας-Κακλαμάνη ουδείς εργαζόμενος έχασε τη δουλειά του» κατέληξε.

Ads