Για επιθέσεις που έχουν «στόχο πολιτικό» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε για τον ίδιο και τον πολιτικό του χώρο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο Αλέξης Τσίπρας συνέδεσε μάλιστα τη συμπεριφορά του Θεόδωρου Πάγκαλου με τα έγγραφα του ιστότοπου Wikileaks στα οποία φέρεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης φέρεται να αμφισβητεί τις ικανότητες του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε εκ νέου τα «βέλη» του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή, αναφορικά με την επιστολή του προς τον πρωθυπουργό.

Ads

«Οι επιθέσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου κατά του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πολιτικό στόχο», εκτίμησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας επιπλέον ότι «ο κ. Πάγκαλος δεν είναι ο τρελός του χωριού, ούτε κάποιος δημόσιος σχολιαστής που έχει το ακαταλόγιστο να λέει ό,τι θέλει», αντίθετα υποστήριξε ότι «είναι ιδιαίτερα οξυδερκής και αυτά που λέει κι αυτά που κάνει, τα κάνει με σχέδιο».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο στόχος του κ. Πάγκαλου είναι διττός: «από τη μία προσπαθεί μ΄ αυτόν τον τρόπο, με την στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και με την τροφοδότηση μιας περίεργης βεντέτας ανάμεσα σ΄ αυτόν και στον ΣΥΡΙΖΑ να κρύψει την πραγματικότητα που είναι οδυνηρή γι’ αυτόν. Και ποια είναι η πραγματικότητα; Ότι πίσω απ΄ αυτούς που τον αποδοκιμάζουν δεν βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ του 5 και 6%. Βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία του Ελλήνων πολιτών».

«Βγήκε τη Δευτέρα πρωί ξαφνικά και είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ο Τσίπρας υποκινεί τη δολοφονία μου. Γιατί λοιπόν πέταξε χθες το πρωί αυτή τη βόμβα;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Διότι την προηγούμενη μέρα στην “Καθημερινή” βγήκαν τα στοιχεία της Wikileaks, που είχαν αναστατώσει όλο το δυτικό κόσμο» υποστήριξε. «Στοιχεία τα οποία αναδείκνυαν ότι ο αντιπροέδρος της κυβέρνησης, λίγους μήνες πριν τις εκλογές του 2009, έλεγε ότι ο πρωθυπουργός είναι ένας ανεπαρκέστατος ηγέτης. Και έλεγε ταυτόχρονα ότι οι γείτονες μπορεί να ονομαστούν με ό,τι ονομασία θέλουν» κατέληξε.

Νέα «βέλη» Πεταλωτή προς Τσίπρα

Νωρίτερα, τα «βέλη» του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, έστρεψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, αναφορικά με την επιστολή του πρώτου προς τον πρωθυπουργό για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

«Προτού στείλει τέτοιες επιστολές ας μας πει ρητά και κατηγορηματικά τι ακριβώς κάνει για να καταδικάσει συμπεριφορές τέτοιες, όχι μόνο προς τον κ. Πάγκαλο αλλά και προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς» δήλωσε ο κ. Πεταλωτής και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να δείξει την ευαισθησία του «πρώτα απ’ όλα στα μέλη του κόμματος, ας τη δείξει πρώτα από όλα του σε αυτούς που οργανώνουν -και πολλοί από αυτούς είναι και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ».

«Αλλά να καθιστά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό όταν ο κ. Τσίπρας έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ότι βρίσκεται πολύ μακριά από αυτό που ονομάζουμε ‘δημοκρατική αριστερά’, τότε παραβλέπει ένα πολύ μεγάλο μέρος και της ελληνικής πραγματικότητας και της ιστορίας της ελληνικής αριστεράς και της δημοκρατικής νομιμότητας που έχουμε υποχρέωση όλοι μας να περιφρουρούμε» πρόσθεσε ο κ. Πεταλωτής.

Συνεχίζοντας επισήμανε ότι το θέμα είναι πολιτικό και δεν έχει σχέση απλώς με δύο τρεις επισκέψεις του πρωθυπουργού ή των υπουργών, αλλά με το τι διαμορφώνουμε ως κλίμα στην κοινωνία και υπογράμμισε ότι «όποιος χρησιμοποιεί τέτοιες μεθοδεύσεις ή όποιος δεν καταδικάζει ξεκάθαρα τέτοιου είδους μεθοδεύσεις, τότε έχει και τις ευθύνες του». Τέλος, ερωτηθείς αν υπάρχουν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από κάποια επεισόδια, ανέφερε ότι «η Ελλάδα μας είναι μικρή, οι τοπικές κοινωνίες ειδικά στην Περιφέρεια είναι μικρές και γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ποιος και πώς κινείται».