«Δεν θα ακολουθήσω τον παραληρηματικό και προκλητικό της στοιχειώδους νοημοσύνης, λόγο του κ. Αμβρόσιου», δήλωσε ο Γιώργος Πεταλωτής απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τα όσα ανέφερε εναντίον του ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος.

Ads

Η διαμάχη μεταξύ του μητροπολίτη και του υφυπουργού Δικαιοσύνης ξεκίνησε με αφορμή το αίτημα του πρώτου να επικεφτεί τον έγκλειστο στις φυλακές Κορυδαλλού και καταδικασμένο για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, πραξικοπηματία Νικόλαο Ντερτλή.

«Θεωρώ, πάντως, τιμή για μένα, να με εξυβρίζει ο ίδιος άνθρωπος, που εξυμνεί τον “γενναίο στρατηγό Ντερτιλή” και τις γνωστές αρχές του», πρόσθεσε στη δήλωσή του ο κ. Πεταλωτής.

Ο υφυπουργός βρέθηκε στο στόχαστρο του μητροπολίτη Αμβρόσιου μέσω διαδικτύου, επειδή δημοσιοποίησε το περιεχόμενο των επαινετικών σχολίων του για τον καταδικασμένο πραξικοπηματία, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται κρατούμενος στον Κορυδαλλό, καθώς αρνείται να υποβάλει αίτημα αποφυλάκισης επειδή δεν αναγνωρίζει το δημοκρατικό καθεστώς.

Ads