Με σκοπό να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του, ο Ελληνικός Νηογνώμονας θα συνεργασθεί με τη θυγατρική εταιρεία του Βρετανικού Νηογνώμονα, Hellenic Lloyd’s S.A, όπως προβλέπει συμφωνία που υπεγράφη πρόσφατα μεταξύ των δύο πλευρών.

Ads

Η συμφωνία συνεργασίας θα ενισχύσει επίσης την τεχνική υποστήριξη που είναι στη διάθεση της ελληνικής ναυτιλίας, ένα τομέας που βρίσκεται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων και των δύο οργανισμών.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Lloyd’s Register, Ρίτσαρντ Σάντλερ, δήλωσε ότι η βοήθεια στον Ελληνικό Νηογνώμονα είναι η ανταπόκριση σε ένα κάλεσμα για βοήθεια της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας ώστε να αναβαθμιστεί η ασφάλεια και η ποιότητα σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα.

Ο αντιπρόεδρος του Ελληνικού Νηογνώμονα, Γιώργος Βερνίκος, δήλωσε από την πλευρά του ότι ο οργανισμός από το 1919 παρέχει συνεχώς της υπηρεσίες του στη χώρα.

Ads

«Με την υπογραφή της σημαντικής αυτής συμφωνίας με την Hellenic Lloyd’s, στοχεύουμε να χρησιμοποιήσουμε την τεράστια τεχνογνωσία και την ηγετική θέση του Lloyds Register, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του Ελληνικού Νηογνώμονα» σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Γιάννης Διαμαντίδης, υπέγραψε τις εγκυκλίους με τις οποίες, χορηγούνται Πρωτόκολλα Γενικής Επιθεώρησης (πιστοποιητικά) στα 28 πλοία που λειτουργούσαν με προσωρινά πιστοποιητικά και τα οποία έληγαν στις 31 Οκτωβρίου. Παράλληλα, δίνεται εξάμηνη παράταση σε όλα τα πιστοποιητικά τα οποία έληγαν στις 28 Φεβρουαρίου 2011.

Η προηγούμενη απόφαση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προέβλεπε μεταξύ άλλων ότι τα πιστοποιητικά κλάσης και κυβερνητικής πιστοποίησης που εκδόθηκαν ή θεωρήθηκαν μέχρι τις 30/08/2010 εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι την ημερομηνία λήξης αυτών ή την ημερομηνία θεώρησής τους και, πάντως, όχι αργότερα από τις 28 Φεβρουαρίου 2011.