Συνελήφθη αργά το βράδυ της Τρίτης ο επιχειρηματίας, πρόεδρος του ομίλου ΑΣΠΙΣ, Παύλος Ψωμιάδης σε βάρος του οποίου εκδόθηκε χθες το απόγευμα ένταλμα από την 6η τακτική ανακρίτρια στην οποία ανατέθηκε η δικογραφία για την υπόθεση εξαπάτησης επενδυτών της ΑΣΠΙΣ CAPITAL. Ο κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή

Ads

Για την υπόθεση, που έφθασε στην Δικαιοσύνη μετά από μήνυση 65 επενδυτών, δίενεργήθηκε ποινική έρευνα που ολοκληρώθηκε από το οικονομικό τμήμα της Εισαγγελίας με την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του επιχειρηματία για τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

To ένταλμα σύλληψης του εκδώθηκε από τον 6ο τακτικό ανακριτή. Ο κ. Ψωμιάδης νωρίτερα σήμερα ενώπιον του και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται πως ο Παύλος Ψωμιάδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΣΠΙΣ είχε προσκομίσει πλαστή εγγυητική επιστολή, ύψους 550.000.000 ευρώ, στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης για να εξασφαλίσει κάλυψη ανοίγματος που παρουσίαζε η ασφαλιστική εταιρεία. Αποτέλεσμα ήταν η ΑΣΠΙΣ να κλείσει, αφήνοντας “ξεκρέμαστους” χιλιάδες ασφαλισμένους που έχασαν τα χρήματά τους.

Ads

Ο επιχειρηματίας που κάποτε θεωρούνταν ένας από τους ισχυρότερους της χώρας, μετά το κανόνι της Ασπίς Capital, η οποία με κεφάλαιο ύψους 60.000 ευρώ, φέρεται να είχε καταφέρει να εκδώσει ομολογιακό δάνειο ύψους 70 εκατ. ευρώ, αντιμετώπισε μαζικές αγωγές από ασφαλισμένους της ΑΣΠΙΣ, αλλά και μηνυτήρια αναφορά 65 εξ αυτών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, που ανέφερε ότι οι δικαστικοί λειτουργοί που χειρίζονται την υπόθεση κωλυσιεργούν στη διαδικασία παγώματος της περιουσίας του επιχειρηματία. Ωστόσο λίγες ημέρες μετά εκδόθηκε απόφαση από το Μονομελές Πρωτοδικείο με την οποία δεσμεύθηκε η περιουσία του ίδιου, της συζύγου και των παιδιών του.

Σε εξέλιξη βρισκόταν και προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία Αθηνών η οποία κατά κάποιες πληροφορίες κατέληξε στην απαγγελία κατηγοριών για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ο επιχειρηματίας για τμήμα της υπόθεσης ήδη έχει απολογηθεί και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και 100.000 ευρώ ως εγγύηση την οποία είχε καταβάλει.