Αστυνομικοί συνέλαβαν το μεσημέρι τον Δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο στα διόδια Πελασγίας, όπου είχε μεταβεί μαζί με κατοίκους της περιοχής προκειμένου να ξηλώσει ξανά τις προστατευτικές μπάρες που επανατοποθετήθηκαν στα διόδια.

Ads

Τα μηχανήματα του δήμου γκρέμισαν και πάλι τις μπάρες και δημιούργησαν σημεία πρόσβασης των αγροτικών δρόμων στο κύριο εθνικό δίκτυο παρακάμπτοντας τα διόδια της Πελασγίας. Την εντολή για σύλληψη του δημάρχου Στυλίδας Απόστολου Γκλέτσου έδωσε αργά το μεσημέρι της Τρίτης ο εισαγγελέας, εκτιμώντας ότι οι ενέργειές του ξεπερνούν τις αρμοδιότητές του.

Ο Δήμαρχος της Στυλίδας θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα με τη δικογραφία, που είχε σχηματισθεί σε βάρος του ιδίου και συνεργών του, για αυθαίρετη αφαίρεση πλευρικών στηθαίων ασφαλείας από οδικό άξονα. Η δικογραφία αφορά στη διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, στη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και στην παραβίαση διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

«Εκλέχθηκα για να υπερασπίζομαι τα δίκαια των δημοτών και των φτωχών ακόμα και με μπουλντόζες» είχε δηλώσει νωρίτερα ο Απόστολος Γκλέτσος μιλώντας στο ρ/σ ΒΗΜΑ 99,5.

Ads

Χθες, ο κ. Γκλέτσος παραπέμφθηκε στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λαμίας, όταν με τη βοήθεια συνεργείων του δήμου γκρέμισε τις προστατευτικές μπάρες των διοδίων, δημιουργώντας παράπλευρο δρόμο, ώστε οι κάτοικοι της ανατολικής Φθιώτιδας να έχουν ελεύθερη διέλευση χωρίς να πληρώνουν. Ωστόσο, οι μπάρες επανατοποθετήθηκαν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί από νωρίς σήμερα το πρωί νέα κινητοποίηση στην περιοχή.

Χίλιες κάρτες ελευθέρας διέλευσης από τα διόδια της Πελασγίας

Χίλιες κάρτες ελευθέρας διέλευσης από τα διόδια της Πελασγίας θα δοθούν στους κατοίκους του δήμου Στυλίδας και της ευρύτερης περιοχής μετά από συμφωνία του υπουργείου Υποδομών με την κοινοπραξία αυτοκινητόδρομοι Αιγαίο. Παράλληλα θα λειτουργήσει και το παράπλευρο δίκτυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κύκλοι του Υπουργείου Υποδομών δήλωσαν σχετικά με τη σύλληψη του Απόστολου Γκλέτσου, ότι δεν πρόκειται για θέμα του Υπουργείου αλλά οι εισαγγελικές αρχές κινήθηκαν από μόνες τους. Οι ίδιοι κύκλοι φέρεται να υποστήριζαν ότι το υπουργείο βρισκόταν ούτως ή άλλως σε διαπραγμάτευση με την κοινοπραξία για την ανανέωση των καρτών που είχαν λήξει στο τέλος του έτους.