Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Ιπποκράτους.

Ads

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης είναι η πορεία και οι κατευθύνσεις που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ και η οριστικοποίηση των εισηγήσεων προς την εθνική συνδιάσκεψη που έχει προγραμματιστεί για το επόμενο Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου, ημέρα γενεθλίων του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνεδρίαση κλήθηκαν και συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Έξαρχος.

Στην εισήγηση του στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κυβερνώντος κόμματος, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης επισήμανε πως «στην πορεία προς τη συνδιάσκεψη, οφείλουμε να δείξουμε ότι το ΠΑΣΟΚ, παραμένει ένας ζωντανός πολιτικός οργανισμός, που ξέρει, ακόμα και σε συνθήκες κρίσης, να συζητά και να παράγει πολιτική».

Ads

Ο κ. Καρχιμάκης κάλεσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τους υπουργούς της κυβέρνησης να «αντιμετωπίσουμε το μούδιασμα της οργανωμένης μας βάσης, λόγω των αναγκαίων μέτρων που πήραμε για τη σωτηρία της χώρας και να κερδίσουμε το στοίχημα της συμμετοχής, ώστε η συνδιάσκεψη μας να αποτελέσει ένα γεγονός που αφορά στις μαζικές δημοκρατικές και κορυφαίες λειτουργίες του κόμματος μας, αλλά να κερδίσει την προσοχή και την συμμετοχή της κοινωνίας».

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ έθεσε ως πρώτη άμεση προτεραιότητα για το κυβερνών κόμμα να ξεδιπλώσει το αναπτυξιακό σχέδιο που έχει για κάθε περιφέρεια της χώρας, αφού προηγουμένως καταγράψει και ιεραρχήσει τις προτεραιότητες κάθε περιοχής.

Ο κ. Καρχιμάκης παραδέχθηκε ότι η πορεία προς τη Συνδιάσκεψη, δεν ήταν εύκολη, και αντιμετωπίστηκε, ως μια διαδικασία βουτιάς στην εσωστρέφεια ενώ αναφέρθηκε και στα «εμπόδια» που συνάντησαν οι εσωκομματικές διαδικασίες.

«Κάποιοι, προσπάθησαν, με αντισυγκεντρώσεις που θύμισαν, άλλες εποχές, να ματαιώσουν τις εκδηλώσεις διαλόγου, που είχαμε προγραμματίσει”», επισήμανε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.