Την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου συνασπισμού εξουσίας που θα ακυρώσει το μνημόνιο και τις πολιτικές «που ρίχνουν τα βάρη στους εργαζόμενους» και θα προχωρήσει σε μια ριζική επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, με διαγραφή μεγάλου μέρους του, υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας

Ads

.

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι τα σενάρια αναδιάρθρωσης του χρέους, που παρασκηνιακά επεξεργάζονται οι κυρίαρχοι οικονομικοί και πολιτικοί κύκλοι, έχουν ένα βασικό χαρακτηριστικό: να περάσουν όλα τα βάρη στην κοινωνία και στους εργαζόμενους για να σώσουν τις τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο.

Σημείωσε πάντως ότι «όποιο πολιτικό σχέδιο όμως και να ετοιμάζουν προκειμένου να προχωρήσουν αυτή την πολιτική, δεν πρόκειται να τους βγει», αφού, όπως επεσήμανε, δεν θα έχει τη συναίνεση της κοινωνίας.

Συνάντηση με το σωματείο των ΕΛΠΕ

Ads

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ συναντήθηκε με το σωματείο των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, οι οποίοι κήρυξαν νέα επταήμερη απεργία. Ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού «κάνει τα στραβά μάτια» για το γεγονός ότι -όπως υποστήριξε- τα ΕΛΠΕ είναι «ιδιωτικοποιημένο πια μονοπώλιο στο χώρο των καυσίμων που έχει τη βασική ευθύνη για το γεγονός ότι η βενζίνη έχει φτάσει κοντά στα 2 ευρώ».