Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται το απόγευμα της Τρίτης οι επικεφαλής της τρόικας. Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά δεν ήταν προγραμματισμένη, όπως επίσης αιφνιδιαστική ήταν η σύσκεψη με τον Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να παραταθεί η παρουσία των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα, με το ακριβές χρονοδιάγραμμα της αποστολής των εκπροσώπων των δανειστών να αναμένεται να καθοριστεί μετά την απογευματινή συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό.

Στη συνάντηση νωρίτερα με τον υπουργό Οικονομικών, η οποία διήρκεσε τρεις περίπου ώρες, η τρόικα ενημερώθηκε για τη χθεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν τη κυβέρνηση συνεργασίας αναφορικά με την ΕΡΤ και για το τι θα ακολουθήσει στο προσεχές διάστημα με την αναδιοργάνωση του φορέα και ειδικά με το προσωπικό του.
 
Σε συνέχεια των συσκέψεων του Σαββάτου και της Κυριακής εξετάσθηκε εκ νέου τόσο το θέμα του ενιαίου φόρου ακινήτων, όσο και το ζήτημα του ΦΠΑ στην εστίαση. Το οικονομικό επιτελείο παρουσίασε επίσης στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την εξέλιξη των δαπανών του ΕΟΠΥΥ, αλλά και των δαπανών στα ασφαλιστικά ταμεία.
 
Ειδικά για τον ΕΟΠΥΥ, το αρμόδιο υπουργείο μελετά πρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση του ελλείμματος του Οργανισμού, το οποίο σύμφωνα με εκτιμήσεις, φτάνει τα 3 δισ. ευρώ.
 
Σύμφωνα με στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, δεν τέθηκε το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων.
 
Οι δύο πλευρές επιχειρούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία πριν από το Eurogroup, την προσεχή Πέμπτη, ωστόσο, η παραμονή τους στην Αθήνα παρατείνεται, καθώς εκκρεμούν συναντήσεις με τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας.