Την τακτική συνάντησή τους είχαν το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος.

Ads

Κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών συζητήθηκαν οι εξελίξεις τόσο στην Οικονομία (υλοποίηση δεσμεύσεων μνημονίου, διαρθρωτικές αλλαγές, κ.λπ.), όσο και στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Όπως έγινες γνωστό, ο υπουργός ενημέρωσε τον διοικητή της ΤτΕ και για τον διορισμό των τριών συμβούλων του Δημοσίου, οι οποίοι αναλαμβάνουν να αποτιμήσουν τις συμμετοχές του Δημοσίου στις τράπεζες και να καταρτίσουν μελέτη με προτάσεις για τις στρατηγικές κινήσεις, που πρέπει να γίνουν στο πιστωτικό σύστημα.

Από την πλευρά του, ο κ. Προβόπουλος ενημέρωσε τον κ. Παπακωνσταντίνου για το πώς εξελίσσονται τα βασικά μεγέθη των τραπεζών και η πιστωτική επέκταση, καθώς και για την πρόσφατη συνάντηση, που είχε με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων.

Ads

Στο μεταξύ, το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η τρίτη κατά σειρά σύσκεψη υπό τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον αρμόδιο υφυπουργό Φίλιππο Σαχινίδη, τον πρόεδρο του ΣΟΕ Γιώργο Ζανιά και όλους τους γενικούς γραμματείς, με στόχο την εύρεση πρόσθετων εσόδων τον Σεπτέμβριο και τη χάραξη του προϋπολογισμού του 2011. Σήμερα θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, αναφέρει η «Ελευθεροτυπία».

Προηγουμένως, ο υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ. Ραγκούσης και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου θα συναντηθούν με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.