Επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό απέστειλαν οι εκπρόσωποι 9 επιστημονικών – επαγγελματικών φορέων, αναφορικά με τα μέτρα για άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ενώ ζητούν άμεσα συνάντηση μαζί του.

Ads

Χθες, το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε να διακόψει τη συνεδρίασή του για «να συντονίσει μαζί με τους υπόλοιπους επιστημονικούς φορείς την κοινή αντιμετώπιση όσων τεκταίνονται σε βάρος του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, σε αντίθεση με όσα είχε δεσμευθεί η κυβέρνηση το καλοκαίρι».

Την επιστολή διαμαρτυρίας συνυπέγραψαν οι πρόεδροι της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δ. Παξινός, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Χ. Σπιρτζής, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μ. Καλοκαιρινός, της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Αθ. Κατσίκης, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών Κ. Λουράντος, του ΓΕΩΤΕΕ Θ. Μαρκόπουλος, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Π. Καλλίρης, του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Κ. Βλαχάκης, της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Δ. Κριάρης.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Έθνους, στην επιστολή υπογραμμίζουν ότι τελευταία υφίστανται καταιγισμό απαξιωτικών ισοπεδωτικών χαρακτηρισμών με αφορμή το λεγόμενο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και τις αποκαλούμενες κατώτερες αμοιβές από τις οποίες και το κράτος επωφελείται εισπράττοντας τεράστια ποσά με τη φορολόγηση στην πηγή και την είσπραξη του ΦΠΑ. Τονίζουν ότι οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι για όλους και βάλλεται η προσπάθειά τους για στοιχειωδώς αξιοπρεπή διαβίωση. Επισημαίνουν ότι αποτελούν τμήμα της κοινωνίας με συμβολή στην πρόοδό της ύστερα από πολλά χρόνια σπουδών και προσπάθειες, με ασφαλιστικά ταμεία σε ικανοποιητική κατάσταση, μέσα από συνετές διαχειρίσεις.

Ads