Συλλαλητήριο διοργανώνουν την Τρίτη, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος στο κέντρο της Αθήνας, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε, στις 25/3, όπου αναμένεται να τεθεί το θέμα του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας.

Ads

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση «οι Έλληνες εργαζόμενοι μαζί με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους εργαζόμενους αντιδρούμε στο νεοφιλελεύθερο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας ή σύμφωνο «για το Ευρώ», που υπηρετεί και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Βιομηχάνων και των τραπεζιτών».

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος και η διοίκηση της ένωσης ενόψει του Συλλαλητηρίου δήλωσε ότι: «Η αναδιοργάνωση της χρηματοδότησης του δημόσιου χρέους των ευρωπαϊκών χωρών, κυρίως του Νότου, με δίκαιη ρύθμιση η δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής «Τράπεζας Κρατικών Δανείων» ή Ταμείου -αντί μηχανισμών προσωρινού και αντικοινωνικού χαρακτήρα- είναι μια ρεαλιστική πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους».

Επίσης στη συνέντευξη τονίστηκε ότι η πλήρης ενημέρωση, η συμμετοχή και έκφραση των ευρωπαϊκών λαών για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας αποτελεί μείζον δημοκρατικό αίτημα. Επιπλέον υπογραμμίσθηκε ότι η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει καταθέσει πριν δύο περίπου μήνες πρόταση για δημοψήφισμα, ενώ επισημάνθηκε ότι η διέξοδος βρίσκεται στην αμοιβαιότητα και την αλληλεγγύη.

Ads