Δυο νεαροί άνδρες, ελληνικής υπηκοότητας, συνελήφθησαν χθες από την Αστυνομία για την υπόθεση των άγριων ρατσιστικών επιθέσεων εις βάρος μεταναστών στη Νίκαια. Οι δυο βρίσκονται κατηγορούμενοι για «επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία» και παράβαση του νόμου «περί όπλων».

Ads

«Βραδινές ώρες της 21-3-2011, στη Νίκαια, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας, συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 19 και 22 ετών, κατηγορούμενοι για «επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία» και παράβαση του Ν. «περί όπλων». Οι ανωτέρω συλληφθέντες είναι οι δράστες της επίθεσης – τραυματισμού σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών, υπηκόων Πακιστάν, ηλικίας 22 και 28 ετών, που έλαβε χώρα βραδινές ώρες της 17-3-2011 στη Νίκαια» αναφέρει η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, και προσθέτει: «Εξεταζόμενοι αποδέχθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες, ενώ στη κατοχή του 19χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία (1) σιδερογροθιά. Ο 22χρονος δράστης υπέδειξε στους Αστυνομικούς το σημείο που είχαν απορρίψει το μέσο διάπραξης των σωματικών βλαβών (μαχαίρι) το οποίο και κατασχέθηκε». Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εκπροσώπων της πακιστανικής κοινότητας Ελλάδος, της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική απειλή και της Ένωσης μεταναστών εργατών που παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου, συνολικά 60 αλλοδαποί έχουν νοσηλευθεί το τελευταίο τρίμηνο, ύστερα από επιθέσεις, που δέχθηκαν κυρίως από άτομα νεαρής ηλικίας έως και 20 ετών.