Συγκέντρωση ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική και αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της Ιερισσού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το μεσημέρι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ads

 
Η πορεία στο κέντρο της Αθήνας κινήθηκε μέσω των οδών Αθηνάς και Σταδίου προς την πλατεία Συντάγματος και από εκεί μέσω Πανεπιστημίου στα Προπύλαια, όπου και ολοκληρώθηκε. 


*Βίντεο Βασίλης Νούσης 

Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου. Ακολούθησε πορεία η οποία ολοκληρώθηκε στο ίδιο σημείο. Στην πλατεία Ναβαρίνου κάτοικοι της Ιερισσού μοίρασαν έντυπο ενημερωτικό υλικό συνεχίζοντας να εκφράζουν την αντίθεσή τους στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Νέα συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης στις 11 το πρωί, την ώρα που θα κληθούν οι συλληφθέντες να απολογηθούν στον ανακριτή. 

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, τις οποίες αναφέρει ως «απόλυτα ασφαλείς», θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου με πρωτοβουλία του Βουλευτή Χαλκιδικής Γιάννη Δριβελέγκα και στόχο την εκτόνωση της έκρυθμης κατάστασης στην περιοχή της Β. Χαλκιδικής.
 
Το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων αναφέρει: «Ενημερώνουμε τους κυβερνώντες ότι ΤΟ ΜΟΝΟ πράγμα που μπορεί να εκτονώσει τώρα την κατάσταση είναι η άμεση απελευθέρωση των δυο συναγωνιστών μας και η παραπομπή τους σε μια δίκαιη δίκη, χωρίς προφυλάκιση.
 
Δεν προσπαθούμε και δεν το κάναμε ποτέ να παρεμποδίσουμε το έργο της δικαιοσύνης. Αλλά και δεν θα ανεχτούμε καμμία προσπάθεια κάμψης του αγώνα μας μέσω άδικων προφυλακίσεων. Τίποτα λιγότερο».

Ads