Κάθοδο στην Αθήνα και συγκέντρωση στο Σύνταγμα πραγματοποιούν αύριο οι ιδιοκτήτες φορτηγών, που διαμαρτύρονται για το άνοιγμα του επαγγέλματος του οδικού μεταφορέα. Στόχος τους είναι να επιδώσουν σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας στη Βουλή.

Ads

Εν τω μεταξύ, ουρές σχηματίζονται ήδη στα πρατήρια υγρών καυσίμων, ενόψει των κινητοποιήσεων των αυτοκινητιστών, οι οποίοι θα προχωρήσουν και σε παύση εργασιών.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις οδικές μεταφορές τόνισε ότι «αυτό το νομοσχέδιο όχι μόνο δεν ωφελεί την οικονομία, τους καταναλωτές και την απασχόληση αλλά και εξοντώνει χιλιάδες μικρούς ιδιοκτήτες φορτηγών δημοσίας χρήσης, που διαθέτουν μια ή και μισή άδεια φορτηγού»

«Αυτή την ώρα η κυβέρνηση οφείλει να αποσύρει άμεσα το νομοσχέδιο, να τηρήσει τις υποσχέσεις τού περασμένου Αυγούστου και να προχωρήσει σε διάλογο με τους ιδιοκτήτες φορτηγών για εποικοδομητικές συναινετικές ρυθμίσεις που θα ωφελούν την οικονομία, την κοινωνία και την απασχόληση», πρόσθεσε.

Ads