Συνεχίζονται τη Δευτέρα οι κινητοποιήσεις κατά του «λουκέτου» στην ΕΡΤ. Εκτός από τις καθημερινές συγκεντρώσεις αλληλεγγύης που πραγματοποιούνται στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στη Μεσογείων, καθώς και έξω από τα γραφεία της ΕΤ3, συγκέντρωση και πορεία έγιναν και στα γραφεία της Digea στο Μαρούσι. 

Ads

Τη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της «Digea – Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε. πραγματοποίησαν μέλη της συνέλευσης εργαζόμενων, φοιτητών και ανέργων στα ΜΜΕ και αλληλέγγυων προς αυτούς. 

image

Με αφετηρία τον σταθμό του Προαστιακού της Κηφισίας, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία προς τα γραφεία της Digea για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση της εταιρείας να σταματήσει την μετάδοση του σήματος της ΕΡΤ, αλλά και για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο σήμα του τηλεοπτικού σταθμού «902», που αναμετέδιδε την εκπομπή των εργαζομένων της ΕΡΤ, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ανασταλεί η λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. 

Ads

image

Για απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων κατηγορεί την κυβέρνηση το ΚΚΕ, με αφορμή την εκπομπή σήματος της ΝΕΡΙΤ στη συχνότητα της ΕΡΤ, μέσω της Digea. «Οι απειλές και οι εκβιασμοί πρέπει να πέσουν στο κενό. Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής, για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της υπουργικής απόφασης που κλείνει την ΕΡΤ», επισημαίνει ο Περισσός.
 
Καλεί τέλος τους πολίτες να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αγίας Παρασκευής στις 19:00 το απόγευμα.

image

Φωτογραφίες από τον Δρομογράφο