Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μέλη της Νεολαίας του Συνασπισμού, αντιδρώντας στην επίθεση που δέχθηκε ο γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού, Νάσος Ηλιόπουλος, αλλά και γενικότερα στην αστυνομική βία και τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας της 6ης Δεκέμβρη, στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ads

Μεταξύ των συγκεντρωμένων ήταν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος δήλωσε ότι «αν δεν υπήρχε η σημερινή κινητοποίηση της Νεολαίας του ΣΥΝ μπροστά στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν θα έδινε καμία συνέχεια στα τόσο σοβαρά και απαράδεκτα γεγονότα που συνέβησαν, τόσο κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης όσο και την επόμενη ημέρα μπροστά στα δικαστήρια της Ευελπίδων».

«Έχουμε μπροστά μας την εφαρμογή και τις συνέπειες του δόγματος της μηδενικής ανοχής. Συμπτωματικά δεν είχαμε πολύ βαρύτερους τραυματισμούς. Ο Νάσος Ηλιόπουλος θα μπορούσε να είχε υποστεί πολύ πιο βαριά βλάβη από αυτή που υπέστη στη σωματική του ακεραιότητα και είναι βέβαιο ότι αυτή η κυβέρνηση επιστρατεύει την αστυνομική βία ως το κύριο ή και το μόνο όπλο για τις κινητοποιήσεις της κοινωνίας και τις νεολαίας», τόνισε.

Σημειώνεται ότι αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον βουλευτή Θοδωρή Δρίτσα, το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, Τ. Κορωνάκη και μέλη του ΚΣ της Νεολαίας Συνασπισμού συναντήθηκε με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Όθωνα, ο οποίος, σύμφωνα με την αντιπροσωπεία, «δεσμεύτηκε ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί σε βάθος και ότι ο υπουργός, Χρήστος Παπουτσής θα απαντήσει την επόμενη εβδομάδα στην σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώς Διώτη».

Ads