Στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ακαδημίας βρίσκεται πλήθος κόσμου, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους μετανάστες που βρίσκονται στο παλιό κτίριο της Νομικής. Παρατεταγμένες μπροστά τους βρίσκονται δυνάμεις των ΜΑΤ. Συγκεντρωμένο πλήθος υπάρχει και στη Σόλωνος. Οι διαδηλωτές αναμένουν τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη και εφόσον αποφασιστεί μετεγκατάσταση των απεργών πείνας, να τους συνοδεύσουν στο νέο χώρο.

Ads

Προηγήθηκαν συγκεντρώσεις σε Εξάρχεια και Προπύλαια. Αποκλείοντας αρχικά το κτίριο της Νομικής, η αστυνομία αποφάσισε να διευρύνει την ακτίνα αποκλεισμού γύρω από το χώρο. Στην περιοχή, που οριοθετείται από τους δρόμους Ομήρου, Σκουφά, Ασκληπιού, Πανεπιστημίου, απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων, αλλά και η προσέγγιση πεζών, ακόμη και δημοσιογράφων.

Πορεία συμπαράστασης πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη. Οι αλληλέγγυοι ξεκίνησαν από το Εργατικό Κέντρο της πόλης και κατέληξαν στο άγαλμα του Βενιζέλου. Κλειστή αυτή την ώρα η Εγνατία. Το κτίριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζονται άλλοι 50 μετανάστες απεργοί πείνας, περιφρουρείται από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην πόλη.

Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε και στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου περίπου 200 ατόμων συγκεντρώθηκε στην πλατεία της δημοτικής αγοράς και πραγματοποίησε στη συνέχεια πορεία στους δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των μεταναστών. Όταν η πορεία έφθασε έξω από το δημαρχείο, κάποιοι από τους συμμετέχοντες κινήθηκαν προς την είσοδό του όπου υπήρχαν παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δυνάμεις που ήταν εκεί εκτίμησαν ότι οι διαδηλωτές θα προχωρήσουν σε κατάληψη του δημαρχείου και έτσι δημιούργησαν μια ανθρώπινη «αλυσίδα» μπροστά από το κτίριο και με χρήση χημικών απομάκρυναν τους διαδηλωτές, οι οποίοι στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην πλατεία της δημοτικής αγοράς. Στο κέντρο, αλλά και σε αλλά σημεία της πόλης βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις η παρουσία των οποίων θα είναι έντονη και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ads